Porodice nestalih Srba protestvovale u Banjaluci

Izvor: S media, 22.Nov.2010, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice nestalih Srba protestvovale u Banjaluci

Članovi porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske (RS) protestovali su danas ispred područne kancelarije Instituta za nestale osobe BiH u Banjaluci. Oni su zahtevali da srpski predstavnici u Institutu podnesu ostavke, optužujući ih da ne štite interese porodica nestalih Srba.

Predsednik Republičke organizacije poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović rekao je novinarima da se traži raspisivanje konkursa za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kadrovska rešenja u Institutu, kako bi se kandidovale osobe koje će štititi interese porodica nestalih Srba.

On je naveo da su u poslednje tri godine identifikovana samo 83 tela nestalih Srba, dodajući da RS traga za još 1.743 nestala.

Organizacija porodica nestalih iz RS optužuju Institut za nestale osobe BiH da primarno radi na traganju i identifikaciji bošnjačkih žrtava rata.

Mitrović je najavio je da će sutra svim medjunarodnim organizacijama i institucijama BiH biti dostavljen zahtev da se od 5. do 10. decembra reše zahtevi porodica nestalih iz RS.

On je najavio da će porodice nestalih iz RS, ako se ne ispune njihovi zahtevi, održati proteste ispred kancelarija Instituta u Sarajevu, zgrade OHR-a, američke ambasade i Ministarstva za ljudska prava BiH.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RODBINA NESTALIH SRBA PROTESTOVALA U BANJALUCI

Izvor: Kurir, 22.Nov.2010

BANJALUKA - Članovi porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske (RS) protestovali su danas ispred područne kancelarije Instituta za nestale osobe BiH u Banjaluci. Oni su zahtevali da srpski predstavnici u Institutu podnesu ostavke, optužujući ih da ne štite interese...

Nastavak na Kurir...

Institut za nestala lica BiH identifikovao 88 Srba

Izvor: RSplaneta.com, 22.Nov.2010

Šef banjalučke kancelarije Instituta za nestala lica BiH Milijana Bojić tvrdi da je za tri godine od početka rada Instituta identifikovano 88 lica srpske nacionalnosti, dok još 17 DNK nalaza čeka na konačnu identifikaciju. Bojićeva je rekla da je u današnjim protestima porodica nestalih...

Nastavak na RSplaneta.com...

Do sada identifikovano 88 Srba

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 23.Nov.2010, 08:57

Šef banjalučke kancelarije Instituta za nestala lica BiH Milijana Bojić tvrdi da je za tri godine od početka rada Instituta identifikovano 88 lica srpske nacionalnosti. .Još 17 DNK nalaza čeka na konačnu identifikaciju...Bojićeva je rekla da je u današnjim protestima porodica nestalih iz Republike...

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.