Opet bačen suzavac u parlamentu, ispred demonstracije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2015, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet bačen suzavac u parlamentu, ispred demonstracije

Pola sata pred početak zasedanja na više mesta u kosovskom parlamentu, pa i u kancelariju predsednika Kadri Veseljija, bačen je suzavac, uprkos velikom broju pripadnika policije, javili su prištinski mediji.

Izveštač Kohe Ditore sa lica mesta naglašava da je naređeno da se otvore sva vrata a da se efekti suzavca osećaju i van sale.

 Zbog bačenog suzavca, za šta je odgovornost preuzeo radikalni opozicioni pokret Samoopredeljenje, sednica parlamenta zakazana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za 16 sati još nije počela.

Zasedanje je trebalo da počne u 16 sati, a predstavnici opozicije tražili su da se ovo zasedanje odloži do rešenja političko-parlamentarne krize u koju je Priština zapala pošto se tri opozicione stranke žestoko protive sprovođenju sporazuma sa Beogradom o formiranju Zajednice srpskih opština i Crnom Gorom o demarkaciji.

Sastanak u vezi sa održavanjem sednice održali su predsednik parlamenta Kadri Veselji, premijer Isa Mustafa i zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači, a potom su im se u Skupštini pridružili šef delegacije EU u Prištini Semjuel Žbogar i drugi međunarodni predstavnici.

U skupštinsku salu, koja je očišćenja od prethodno bačenog suzavca, ušao je premijer Mustafa, a za njim i lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koji je opozicionim kolegma dobacio uz osmeh:"Nemojte danas aktivirati gas. Ne danas".

U međuvremenu veliki broj aktivista tri političke opozicione stranke, koje blokiraju rad parlamenta već mesec dana zahtevajući da se povuku potpisi sa sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, koji je sa Beogradom potpisan krajem avgusta u Briselu i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, okupili su se ispred zgrade parlamenta. Oni viču "Tači izdajica" i "Ramiz Keljmendi - Srbija".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suzavac u kosovskom parlamentu skupštini, treći put

Izvor: RTS, 23.Okt.2015

Holovi kosovskog parlamenta, po treći put u poslednjih nekoliko nedelja, ispunjeni su suzavcem. Opozicija je pred zasedanje najavila da neče dozvoliti održavanje sednice. Oko zgrade skupštine jake policijske snage. . Pola...

Nastavak na RTS...

PONOVO SUZAVAC Dim u kosovskom parlamentu i kancalariji predsednika

Izvor: Blic, 23.Okt.2015

Pola sata pred pčetak zasedanja na više mesta u kosovskom parlamentu, pa i u kancelariju predsednika Kadri Veseljija, bačen je suzavac, uprkos velikom broju pripadnika policije, javili su pristinski mediji...Izveštač Kohe Ditore sa lica mesta naglašava da je naređeno da se otvore sva vrata, a...

Nastavak na Blic...

PR: Suzavac u salu, kancelarije...

Izvor: B92, 23.Okt.2015

Više kanistera suzavca bačeno je u salu kosovskog parlamenta i kancelariju predsednika Kadri Veseljija, pola sata pre početka skupštinskog zasedanja...Izveštač "Kohe ditore" javlja da je prisutno jako policijsko obezbeđenje i da je naređeno da se otvore sva vrata, kao i da se suzavac oseća i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.