Neredi u Đevđeliji: Vojska protiv migranata

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi u Đevđeliji: Vojska protiv migranata

Posle kratkog zatišja, migranti iz zemalja koje nisu ugrožene ratom ponovo protestuju na grčko-makedonskoj granici, kod Đevđelije. Na desetine njih, uglavnom iz Irana, popelo se na žičanu ogradu i pozivaju ostale na protest.

Veliki broj migranata došao je do ograde sa grčke strane, a u prvim redovima su deca. Sa sobom nose transparente na kojima piše "Mi nismo teroristi, želimo mir", "Hvala na pomoći".

Makedonske snage bezbednosti uhvatile su veliku grupu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << onih koji su nekako uspeli da zaobiđu žičanu ogradu i vraćaju ih u Grčku.

Dva kordona policije čuva prelaz, a veliki broj specijalaca i dalje pristiže na granicu. Vojska je spremila vodene topove i suzavac. Stigla su i oklopna vozila, a vojna policija je uklonila novinare sa graničnog prelaza.

Razlog za protest ekonomskih migranata je kulminacija nezadovoljstva, jer je protekle noći u Makedoniju ušlo nekoliko hiljada ljudi iz Sirije, Iraka i Avganistana, dok oni danima čekaju sa druge strane granice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.