Đevđelija: Vojska u pripravnosti zbog migranata

Izvor: Studio B, 01.Dec.2015, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đevđelija: Vojska u pripravnosti zbog migranata

Ekonomski migranti protestuju na grčko-makedonskoj granici jer im nije dozvoljen ulazak u Makedoniju. Vojska pojačava žičanu ogradu. Oklopna vozila stigla na prelaz.

Posle kratkog zatišja, migranti iz zemalja koje nisu ugrožene ratom protestuju na grčko-makedonskoj granici, kod Đevđelije, javlja izveštač RTS-a.

Pretportavlja se da je razlog za demonstraciju nezadovoljstva to što je protekle noži u Makedoniju ušlo nekoliko hiljada ljudi iz Sirije, Iraka i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Avganistana, dok oni danima čekaju sa druge strane granice.

Za sada nema većih nereda, ali su migranti u velikom broju stigli do same grade. U prvom redu su deca.

Sa sobom nose transparente na kojima piše "Mi nismo teroristi, želimo mir", "Hvala na pomoći."

Vojska kopa rupe za stubove, kako bi ojačala žičanu ogradu. Na granicu su stigla i oklopna vozila, a vojna policija je uklonila novinare sa graničnog prelaza, prenosi RTS.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napeto kod Đevđelije, spremljeni topovi i suzavac!

Izvor: Mondo, 01.Dec.2015

Na desetine ekonomskih migranata popelo se na žičanu ogradu na grčko-makedonskoj granici, tražeći da im se dozvoli ulazak u Makedoniju. Specijalci uhvatili veću grupu onih koji su zaobišli zid. Spremljen suzavac i vodeni topovi...Foto: AP, Boris Grdanoski..Posle kratkog zatišja, migranti iz zemalja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.