Migranti probili kordon, kreću se ka stanici u Đevđeliji

Izvor: RTS, 22.Avg.2015, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti probili kordon, kreću se ka stanici u Đevđeliji

Veća grupa migranata uspela je u popodnevnim časovima da probije kordon vojske i policije na granici između Grčke i Makedonije i sada se kreću ka železničkoj stanici u Đevđeliji, javlja reporter RTS-a. Situacija na Đevđeliji je nepredvidiva, a iz Grčke vozovima i autobusima migranti organizovano pristižu.
15.15 - Migranti probili kordon vojske i policije. 

Veća grupa migranata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uspela je da probije kordon vojske i policije kod pruge u Makedoniji i sada se kreću ka železničkoj stanici u Đevđeliji, javlja reporter RTS-a sa lica mesta. 
Ispred velike grupe migranata na samoj granici jutros su raspoređeni pripadnici makedonske vojske i policije. 
U Đevđeliji od jutros pljušti kiša, a migranti koji se tu nalaze su bez hrane i vode. Iako je policija podelila vodu, migranti su je bacili preko žice u znak protesta jer im nije dozvoljen prolaz.
Jutros su preko granice puštene samo tri osobe. Prema informacijama do kojih je došao izveštač RTS-a, lokalni krijumčari kolima prevoze migrante.
Krenuo je treći voz iz Đevđelije od jučerašnjeg incidenta u kojem je policija intervenisala suzavcem, pri čemu je bilo i povređenih migranata.
Situacija na Đevđeliji je nepredvidiva, a iz Grčke vozovima i autobusima migranti organizovano dolaze.

Velika grupa migranata koja se juče sukobila sa makedonskom policijom i probila kordon stigla je kasno sinoć u Preševo, gde je smeštena u prihvatni centar.
Pripadnici srpske policije pružili su migrantima neophodnu pomoć u vidu hrane i vode.
Najmanje 10 izbeglica povređeno je juče kada je 1.000 njih pokušalo da probije blokadu makedonske policije na grčko-makedonskoj granici.
U tom naletu i u gužvi, mnoge od izbeglica su se onesvestile.
Čuli su se vrisci, a medicinski radnici su pomagali onima koji su se onesvestili ili zadobili povrede.
Do gužve je došlo nakon što je policija juče dozvolila da nekoliko stotina najugroženijih izbeglica uđe u Makedoniju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Migranti probili kordon, policija ih gađa šok-bombama

Izvor: RTS, 22.Avg.2015

Makedonske vlasti odlučile da preko granice propuste majke sa decom, javlja reporter RTS-a. Ranije danas grupa migranata uspela je da probije kordon vojske i policije na pojedinim mestima na granici između Grčke i Makedonije. Policija ispaljuje šok-bombe na migrante. Situacija na Đevđeliji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.