Knin u panici zbog tajanstvene dlakave ruke

Izvor: Mondo, 04.Sep.2012, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knin u panici zbog tajanstvene dlakave ruke

Već neko vreme na mobilnim telefonima Kninjana kruži fotografija ruke nepoznatog bića pronađene u podnožju Dinare kod Knina, piše “Slobodna Dalmacija.”

Ruka nalikuje rukama primata, ima pet prstiju i nokte i obrasla je dlakom.

Mnogi Kninjani već imaju svoje teorije, od onih da je reč o majmunu kojeg je neko kao kućnog ljubimca odbacio i ostavio na planini do naučnofantastičnih teorija.

Zastupnici tih neverovatnih teorija spekulišu da je možda >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << reč o ruci nepoznatog divljeg stvorenja ili čak o ruci preživelog neandertalca.

Fotografiju je snimila mobilnim telefonom 29-godišnja Vaska Radulović iz mesta Polače u podnožju Dinare.

”Fotografiju sam snimila pre otprilike godinu dana i, eto, proširila se po Kninu razmenom preko mobilnih telefona”, rekla je devojka.

”Ruka je pronađena iznad sela Polače, u predelu koji zovemo Polački gaj. Bila sam s majkom koja je tu čuvala ovce i naš pas je negde u blizini našao i doneo.Planirala sam da pozovem veterinare da nam daju stručno mišljenje i utvrde o kom bičću se radi, ali je ruka već sledećeg dana nestala. Verovatno ju je pokupila neka životinja”, kazala je Vaska listu "Slobodna Dalmacija" i dodala:

”Ruka je najviše nalikovala majmunskoj, ali kako ovde nema majmuna, sve je prilično čudno. Nadlaktica, podlaktica i prsti su veličine ljudskih, ali i liče na ljudske.

Nakon što su videli fotografiju i stalni posetioci Dinare su uplašeni.

”Često s društvom dođem u planinarski dom na Dinari i noću čujemo potpuno nepozanto životinjsko zavijanje”, kaže jedan 47-godišnji Kninjanin za “Slobodnu Dalmaciju.”

Fotografija ruke je poslata Institutu za antropologiju u Zagrebu i Zavodu za biologiju Veterinarskog fakulteta u Zagrebu sa molbom za stručnim mišljenjem, ali odgovor nije dobijen.

(MONDO, foto ilustracija:Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađeni ostaci "čudnog bića": Tajanstvena dlakava ruka uspaničila meštane! (FOTO)

Izvor: S media, 04.Sep.2012

Već neko vreme na mobilnim telefonima Kninjana kruži fotografija ruke nepoznatog bića pronađene podno Dinare, poviše sela Polače kod Knina...Mnogi Kninjani već imaju svoje teorije, od onih da je reč o majmunu kojeg je neko kao kućnog ljubimca odbacio i ostavio na planini do naučnofantastičnih...

Nastavak na S media...

U panici zbog tajanstvene dlakave ruke

Izvor: BanjalukaLive.com, 04.Sep.2012

Već neko vrijeme na mobilnim telefonima Kninjana kruži fotografija ruke nepoznatog bića pronađene u podnožju Dinare kod Knina. Ruka nalikuje rukama primata, ima pet prstiju i nokte i obrasla je dlakom, piše "Slobodna Dalmacija." Mnogi Kninjani već imaju svoje teorije, od onih da je riječ o...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Tajanstvena dlakava ruka digla na noge Kninjane

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2012

SPLIT - Već neko vrijeme Kninjani mobilnim telefonima razmjenjuju fotografije ruke "čudnog bića" koje je, prije godinu dana, snimila Vaska Radulović (29) podno Dinare, poviše sela Polače kod Knina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kninjani razmenjuju fotografiju ruke "čudnog bića"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2012, 03:18

SPLIT -..Već neko vreme Kninjani mobilnim telefonima razmenjuju fotografije ruke "čudnog bića" koje je, pre godinu dana, snimila Vaska Radulović (29) podno Dinare, poviše sela Polače kod Knina...Mnogi Kninjani već imaju svoje teorije, od toga da je reč o majmunu kojeg je neko kao kućnog ljubimca...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.