Kažnjena organizatorka ekskurzije

Izvor: S media, 22.Jul.2010, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kažnjena organizatorka ekskurzije



Sud kaznio organizatorku ekskurzije do Ohridskog jezera u Makedoniji, na kojoj je u septembru prošle godine, tokom vožnje brodom, poginulo 15 bugarskih turista.


Regionalni sud u bugarskom gradu Dimitrovgradu kaznio je organizatorku ekskurzije Borjanu Georgievu, sa 4 500 leva (2 250 evra).

Prema odluci suda, Georgieva je lišena i prava da se bavi trgovinskom delatnošću u roku od dve godine.

Tužillac Atanas Palahutev podneo je prijavu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Georgieve zbog bavljenja turoperatskom delatnošću, za šta nije imala licencu.

Geogieva je tokom suđenja tvrdila da se nije ni bavila tom delatnošću i nije izdavala dokumenta, već je odluku o organizovanju ekskurzije donela tokom neformalnih razgovora sa njenim poznanicima, koji su izrazili želju da posete Ohrid. Ona je, kako je rekla, prikupila novac jer je organizovala transport.

Na suđenju je saslušano tridesetak svedoka, koji su tvrdili da je Georgieva bila organizator ekskurzije.

U nesreći koja se dogodila 5. septembra prošle godine u potapanju broda "Ilinden" na Ohridskom jezeru, poginulo je 15 bugarskih turista.

U Makedoniji još nije počelo suđenje, a istražni sudija razmatrao je više mogućih verzija koje su dovele do ove teške tragedije.

Kao najverovatniji uzrok tragedije ističe se pretovarenost broda, budući da je na njemu bilo 13 turista više od dozvoljenog broja.

U trenutku nesreće na brodu je bilo 57 putnika, a po tehničkoj dokumentaciji brod "Ilinden", koji je proizveden 1924. godine, može da primi maksimalno 45 putnika. Brod je bio registrovan kao tehnički ispravan.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Motociklista ubio dečaka vozeći na zadnjem točku

EU kritikovala Rumuniju zbog korupcije

Poginula devojka u naselju Kaludjerica

Poginula žena u saobraćajnoj nesreći

Survao se autobus

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BUGARSKA: SUĐENJE ZA TRAGEDIJU NA OHRIDU

Izvor: Kurir, 22.Jul.2010

SOFIJA - U bugarskom gradiću Dimitrovgradu počelo je suđenje Borjani Georgijevoj, organizatoru ekskurzije do Ohridskog jezera u Makedoniji u septembru prošle..SOFIJA - U bugarskom gradiću Dimitrovgradu počelo je suđenje Borjani Georgijevoj, organizatoru ekskurzije do Ohridskog jezera u Makedoniji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.