Hrvatski Sabor usvojio budžet

Izvor: S media, 23.Nov.2010, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski Sabor usvojio budžet

Sabor Hrvatske usvojio je danas budžet za 2011. kojim su predvidjeni prihodi u iznosu od 107,4 milijarde kuna i rashodi od 122,3 milijarde kuna, uz deficit od 14,9 milijardi ili 4,3 odsto BDP-a.

Za usvajanje budžeta glasala su 83 poslanika vladajuće koalicije, dok su poslanici najjačih opozicionih stranaka uoči glasanja napustili dvoranu, što su vladajući ocenili kukavičkim.

Opozicija je tokom burne rasprave optuživala vladu za donošenje "štetočinskog" >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << budžeta za gradjane i zemlju, da ne čini ništa kako bi smanjila nezaposlenost i povećala konkurentnost privrede.

"To je razlog da će Socijaldemokratska partija ostaviti većinu da sama izglasa budžet", kazao je Slavko Linić, poslanik SDP-a, nakon čega su vodeće stranke opozicije napustile dvoranu.

Srbija 120 milijardi u minusu

Predsednica Vlade Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo što je Sabor izglasao budžet, ali i žaljenje što ga nije podržala i opozicija. Ona je ocenila da je napuštanje dvorane nedostatak hrabrosti i vizije opozicije.

Budžet za iduću godinu zasnovan je na projekciji rasta BDP-a od 1,5 odsto.

Sabor je doneo i Zakon o fiskalnoj odgovornosti, prema kojem će od 1. januara 2011. čelnici budžetskih ili vanbudžetskih korisnika i lokalnih jedinica, utvrdi li se da su prekoračili budžetski okvir, stavljati mandate na raspolaganje.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska usvojila budžet za 2011.

Izvor: B92, 23.Nov.2010

Zagreb -- Sabor Hrvatske usvojio je budžet za 2011. kojim su predviđeni prihodi od 107,4 milijarde kuna i rashodi od 122,3 milijarde kuna, uz deficit od 14,9 milijardi... Za usvajanje budžeta glasala su 83 poslanika vladajuće koalicije, dok su poslanici najjačih opozicionih stranaka uoči glasanja...

Nastavak na B92...

Deficit Hrvatske 2 mlrd. € u 2011.

Izvor: B92, 23.Nov.2010

Zagreb -- Hrvatski Sabor usvojio je budžet za 2011. koji predviđa prihode u iznosu od 14,5 millijardi evra i rashode od 16,5 milijardi, uz deficit od dve milijarde evra...Budžet za iduću godinu zasnovan je na projekciji rasta BDP-a od 1,5 odsto, a predviđa deficit od 4,3 odsto BDP-a. ..Za usvajanje...

Nastavak na B92...

Vlada preživela glasanje o budžetu

Izvor: Politika, 24.Nov.2010, 00:48

Uprkos žestokom otporu opozicije i nepovoljnim privrednim prilikama, kabinet Jadranke Kosor uspeo da progura budžet s manjkom od 4,3 odsto BDP-a..Od našeg stalnog dopisnika..Zagreb – Iako privreda u Hrvatskoj beleži negativne trendove, što među građanima pojačava nezadovoljstvo, vlada Jadranke...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.