HR:Otkrivena štamparija lažnih evra

Izvor: B92, 27.Mar.2013, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR:Otkrivena štamparija lažnih evra

Zagreb -- Hrvatska policija je, uz podršku Europola, otkrila nelegalnu štampariju novca i uhapsila 18 osoba osumnjičenih za štampanje lažnih novčanica od 50 evra.

Operacija je počela u oktobru 2012. godine, a oko 150 policajaca juče je učestvovalo u akciji koja je obuhvatila pet gradova - Bjelovar, Čakovec, Koprivnica, Varaždin i Zagreb. Štamparija je bila u Bjelovaru, navodi Europol u saopštenju.

Tokom akcije policije, zaplenjenja je oprema za izradu novčanica, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i 3.600 falsifikovanih novčanica od 50 evra u ukupnom iznosu od 180.000 evra i 63 stranice neisečenih novčanica od 50 britanskih funti.

Operacija je u jednom trenutku dobila dramatičan obrt, kada je jedan od osumnjičenih u Zagrebu počeo da preti policiji ručnom granatom. Policija je savladala potencijalnog napadača pre nego što je bacio granatu i srećom niko nije povređen, navedeno je u saopštenju.

Hapšenjem osumnjičenih, pomenuta kriminalna grupa je rasformirana. Prema Europolu, distribucija novčanica falsifikovanih u Hrvatskoj se proširila i na druge zemlje, a lažne novčanice su primećene u zemljama EU, poput Austrije, Italije i Slovenije.

Europol je akciju podržao učešćem na operativnim sastancima, kao i analizom informacija i koordinacijom akcije iz sedišta u Hagu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Hrvatskoj otkrivena štamparija lažnih evra

Izvor: Akter, 27.Mar.2013

Hrvatska policija je, uz podršku Europola, otkrila i zatvorila nelegalnu štampariju novca i uhapsila 18 osoba osumnjičenih za štampanje i distribuciju lažnih novčanica od 50 evra

Nastavak na Akter...

OPERACIJA BJELOVAR: U lažnoj štampariji zaplenjeno 180.000 evra

Izvor: Telegraf.rs, 27.Mar.2013

Operacija je u jednom trenutku dobila dramatičan obrt, kada je jedan od osumnjičenih u Zagrebu počeo da preti policiji ručnom granatom. Policija je savladala potencijalnog napadača pre nego što je bacio granatu i, srećom, niko nije povređen, navedeno je u saopštenju

Nastavak na Telegraf.rs...

Hrvatski štampari lažnih evra

Izvor: RTS, 27.Mar.2013

U Hrvatskoj otkrivena štamparija lažnih evra. Uhapšeno 18 osoba, nađeno je 180.000 falsifikovanih evra u apoenima od 50 evra. Ne zna se koliko je lažnih evra u opticaju, a otkriveni su u više zemalja. ..Hrvatska policija je, uz podršku Europola, otkrila i zatvorila nelegalnu štampariju novca...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.