Izvor: RTS, 30.Jul.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti pokušali da uđu u zgradu Parlamenta BiH

Okupljeni ispred zgrade Parlamenta FBiH pokušali su da uđu u zgradu parlamenta. Ispred zgrade upućene dodatne snage Specijalne jedinice MUP-a Federacije BiH.
Izrevoltirani usvajanjem dnevnog reda na kojem se nalazi Predlog zakon o radu, radnici su krenuli prema ogradi i pokušali ući u zgradu, prenosi Kliks.

Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije izašle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su iz zgrade i čuvaju ulaz. 
U zgradi je prisutan veliki broj pripadnika Federalne uprave policije.
Parlamentom odzvanjaju uzvici radnika koji ispred zgrade uzvikuju "Lopovi, lopovi".
Predstavnik Sindikata rekao je okupljenim demonstrantima da mirno protestuju te da se delegatima daje 10 minuta da donesu odluku o zakonu u protivnom demonstranti će mirno ući u Parlament.
Proteste radnika organizovali su predstavnici Saveza samostalnih sindikata BiH, kako bi iskazali nezadovoljstvo predloženim zakonom o radu smatrajući ga "robovlasničkim i lošim za radnike, a dobrim za vlast".
Radnici traže da se povuče Predlog zakona, na koji imaju 26 primedbi.
Predstavnici Saveza samostalnih sindikata BiH poručili su da je sindikat bio spreman da razgovara o Zakonu o radu, ali da je Vlada Federacije BiH samovoljno i bez saglasnosti Ekonomsko-socijalnog veća usvojila Predlog zakona o radu i uputila ga u parlamentarnu proceduru. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demonstranti pokušali da uđu u parlament FBiH

Izvor: B92, 30.Jul.2015

Demonstranti koji su se okupili ispred zgrade Parlamenta FBiH pokušali su da uđu u zgradu u kojoj zaseda Dom naroda...Kako javlja reporter portala Klix.ba, specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije u ovom trenutku su izašle iz zgrade i čuvaju ulaz...Izrevoltirani usvajanjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.