Crnogoraci traže poništenje odluka iz 1918.

Izvor: S media, 11.Maj.2011, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogoraci traže poništenje odluka iz 1918.

Predsednik Udruženja Crnogoraca Australije Mihailo Mandić predao je danas predsedniku crnogorskog parlamenta Ranku Krivokapiću inicijativu za poništenje odluka takozvane Velike podgoričke narodne skupštine iz 1918. godine.

Reč je odluci da se Crna Gora prisajedini Srbiji.

Nikšić: Pronađena tela dvojice muškaraca

Crna Gora: Ulovljena velika ajkula

Mandić je rekao da su podršku toj inicijativi pružile i asocijacije Crnogoraca iz Evrope, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kanade, SAD i iz zemalja regiona, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Krivokapić je obećao da će se Skupština Crne Gore "na primeren i odgovoran način" odrediti prema inicijativi za poništenje odluka kojima je pre više od devet decenija ukinuta samostalna crnogorska država.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.