Beriša: Balkanom kruži strah od Albanaca

Izvor: S media, 01.Dec.2012, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beriša: Balkanom kruži strah od Albanaca

Premijer Albanije Salji Beriša tvrdi da Balkanom, kao senka, kruži strah od Albanaca, a da su Albanci složniji i ujedinjeniji nego ikada ranije u prošlosti.

“U prošlosti su komšije nasrtale na nas kako bi podelili albansku teritoriju i kako bi je u potpunosti uništili. Međutim, danas je sve drugačije. Danas je i Kosovo slobodno. Ali pored svega, nudimo komšijama priliku za dijalog i saradnju”, kazao je Beriša, prenela je Anadolija. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

On je rekao da su Albanci u prošlosti smatrani građanima drugog ili trećeg reda i da komšije nisu htele da ih private kao slobodan narod.

Govoreći na Forumu mladih Demokratske stranke, Beriša, koji je lider te stranke, naglasio je da je nacionalno pitanje Albanaca u osnovi programa te stranke i da etničke teritorije Albanije treba da budu u nacionalnoj savesti svakog Albanaca.

“Svako zna naš cilj, a to je jačanje i kohezija albanske nacije. Mi danas delujemo kao jedna snažna nacija”, istakao je premijer Albanije.

Zbog nedavne Berišine izjave o "Albaniji svih albanskih zemalja" makedonski predsednik Đorđe Ivanov i ministar spoljnih poslova Grčke Dimitris Avramopulos nisu prisustvovali proslavi 100. godišnjice nezavisnosti albanske države u Tirani.

Tim povodom oglasile su se i Sjedinjene Američke Države, čiji je zvaničnik za makedonsku agenciju MIA rekao da Vašington ne podržava prekrajanje državnih granica na Balkanu i da je svaki takav pokušaj neproduktivan i destabilizujući.

(Tanjug, Foto: Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Balkanom kruži strah od Albanaca

Izvor: Cafe.ba, 01.Dec.2012

Premijer Albanije Salji Beriša tvrdi da Balkanom, kao sjenka, kruži strah od Albanaca, a da su Albanci složniji i ujedinjeniji nego ikada ranije u prošlosti.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.