
Izvor: Prva.rs, 04.Feb.2015, 11:05 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Čokoladni kolači s mentom
Sastojci:
Za biskvit
4 šolje šećera
3 šolje brašna
2 šolje kakao praha
½ kašičice soli
2 ½ šolje putera
8 jaja
2 kašike vanila ekstrakta
Krema od mente
Šolja putera
4 šolje šećera u prahu
Kašika mleka
¼ kašičice ekstrakta peperminta
Nekoliko kapi zelene prehrambene boje
Glazura od čokolade
300 g čokolade za kuvanje
¼ šolje putera
Priprema: >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs <<
Malo veću četvrtastu tepsiju za pečenje premažite puterom i obložite masnim papirom i krenite na pripremu biskvita.
U srednje veliku šerpicu stavite puter da se otopi. U posebnoj velikoj posudi za mešanje pomešajte šećer, brašno, kakao i so, izmešajte i ostavite sa strane.
Kad se puter otopio, skinite ga sa šporeta i dodajte u suve sastojke, sve dobro izmešajte.
Smesa će biti poprilično gusta. Nakon toga dodavajte jaja, jedno po jedno i vanila ekstrakt. Mešajte električnim mikserom da se svi sastojci sjedine, ne previše.
Smesu ravnomerno rasporedite u pripremljenu tepsiju i pecite u rerni zagrejanoj na 170C 32-35 minuta.
Izvadite biskvit iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi, a vi za to vreme pripremite kremu.
Mikserom mutite puter sa šećerom u prahu, ekstraktom peperminta i mlekom dok ne dobijete penastu smesu. Na samom kraju umešajte zelenu boju da dobijete željenu nijansu.
Dobijenu kremu premažite preko ohlađenog biskvita i stavite na hlađenje.
Čokoladu iseckanu na sitne komadiće pomešajte sa puterom i otopite na pari ili mikrotasnoj rerni da dobijete glatku glazuru.
Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi pa premažite preko zelene kreme i sve skupa stavite na hlađenje.
Izvor: Lifepressmagazine
Pročitajte i:
Dezert iz snova: 5 sastojaka i 5 minuta!
Vruća čokolada za hladne dane
Izvor: UspešnaŽena.com, 04.Feb.2015
Razmišljate kako da ulepšate hladni zimski dan? Mirišljava, vruća čokolada će vas sigurno ugrejati i doneti dobro raspoloženje...Topla čokolada se lako pravi po ovom jednostavnom receptu. Za pripremu jedne porcije biće potrebno: 30 g tamne čokolade, 1 kašika kakaoa, 2 dl mleka, 30 g šećera, prstohvat...