Nema te lekcije koju đaci ovde ne savladaju

Izvor: Mondo, 24.Okt.2016, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema te lekcije koju đaci ovde ne savladaju

Napokon se neko setio da napravi sajt koji će klincima ponuditi mnoštvo korisnih informacija na zabavan način.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Svedoci smo da sve više dece dane provodi kraj kompjuterskih računara. Kada je to već tako, onda barem da za to vreme rade nešto korisno.

Sajt shtreber.com je projekat koji je započet u oktobru 2015. godine, a namenjen je najpre đacima osnovnih škola, ali i svima ostalima koji bi da se "igraju znanjem".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Reč je o sajtu čiji sadržaj prati zvanični plan i program osnovnih škola Republike Srbije, a dostupne su lekcije iz srpkog jezika, biologije, istorije, matematike, fizike, hemije i geografije.

"Ideja je bila da se Internet i moderne tehnologije 21. veka upotrebe u svrhu obrazovanja. Sve više dece uzrasta osnovne škole koristi računare, pametne uređaje i Internet. Naša zamisao je bila jednostavna, da sve to upotrebimo da učinimo znanje i školsko gradivo lakšim i zabavnijim. Vođeni smo bili samo jednom činjenicom - znanje mora da bude besplatno! To je pravo, a ne privilegija. Tako je nastala naša interaktivna učionica kojoj može da pristupi svako, potpuno besplatno", piše na ovom sajtu.

Dakle, sadržaj ovog interaktivnog sajta prati školski program, ali su lekcije kompletnije, slikovitije. Tako, na primer, mališani mogu da gledaju lekcije u video sadržaju, rešavaju kvizove i testove, osvajaju značke i bodove i preko početnog "školarac" nivoa, steknu znanje da postanu prvo sveznalica, pametnjaković, genijalac, super genije i štreber.

"Bodovi se osvajaju, a znaje stiče", piše na sajtu. Dakle, posle svake lekcije, klinci rešavaju testove, za to dobijaju bodove koje sakupljaju dok ne postanu "štreber".

Evo primera kako izgleda lekcija "imenice" iz srpskog jezika za peti razred:

Foto: PrintScreen/shtreber.com

Šta mislite o ovakvom načinu učenja?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.