Poznate ličnosti otvaraju Beogradsku nedelju mode

Izvor: Mondo, 30.Mar.2016, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznate ličnosti otvaraju Beogradsku nedelju mode

Beogradsku nedelju mode počinje u subotu 2. aprila revijom na kojoj će neke naše poznate dame nositi crvene haljine. Zašto baš crvene?

Foto: Beogradska nedelja mode

"PRODUŽI ŽIVOT. OBOJ U CRVENO" naziv je revije koja će u subotu 2. aprila u Crowne Plazi označiti početak Beogradske nedelje mode.

Crvene haljine i modele naših poznatih kretora uz podršku BFW Design Collectiva nosiće poznate ličnosti i na taj način poslati poruku o značaju transplantacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i doniranja organa, ali i prevenciji srčanih oboljenja.

Na taj način Beogradska nedelja mode podržava nacionalnu kampanju "PRODUŽI ŽIVOT" čija je namera da se utiče na svest građanstva o tome koliko je važno doniranje organa.

Statistički podaci kažu da svakog sata, od kardiovaskularnih bolesti u Srbiji umre šest osoba, da samo deset odsto obolelih doživi da dobije novi organ, ali najstrašnije je to da Srbija ima samo tri donora na milion stanovnika.

Zato će tokom održavanja Beogradske nedelje mode koja ima naziv - 39. Black'n'Easy Fashion Week, od 2. do 9. aprila, sve vreme biti otvoren štand gde će posetioci moći da potpišu donorsku karticu.

U misiji humanosti, solidarnosti, ali i pobune, udružili su se poznati dvojci dizajnera i javnih ličnosti:

- haljinu Ivana Todorovića nosiće glumica Tanja Bošković

- kreaciju Ines Janković poneće Duška Jovanović

- Biljana Tipsarević je odabrala Lenu Kovačević

- haljine Predraga Đukniće pistom će predstaviti Marija Srećković Savić i Aleksandra Radović

Kao i uvek do sada, modne revije tokom ove manifestacije će se održavati nanekoliko lokacija u Beogradu, a biće organizovane i izložbe, predavanja...

Zemlja u fokusu je Holandija, a jedno veče biće posvećeno Dejvidu Boviju.

Program manifestacije pogledajte na zvaničnom sajtu Beogradske nedelje mode.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Agencija Click i Hemofarm Fondacija u humanoj misiji

Izvor: Beta OMS, 30.Mar.2016

PRODUŽI ŽIVOT. OBOJ U CRVENO. - naziv je revije koja će u subotu 2. aprila u Crowne Plazi označiti početak Beogradske nedelje mode. Crvene haljine i modele naših poznatih kretora uz podršku BFW Design Collectiva nosiće poznate ličnosti i na taj način poslati snažnu poruku o značaju transplantacije...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.