Digla joj se kosa na glavi, ali za Ginisa!

Izvor: Mondo, 23.Okt.2014, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digla joj se kosa na glavi, ali za Ginisa!

Prvo je napravio najdužu nadograđenu pletenicu, a sada i najvišu frizuru na svetu.

Foto: ScreenShot/YouTube

Nikola Kulezić iz Šapca, Ginisov rekorder u izradi najduže nadograđene pletenice, u šabačkom Kulturnom centru pokušao je da obori još jedan rekord i napravi najvišu frizuru na svetu. Njegov projekat ima i himanitarni karakter.

Za frizuru je bilo potrebno deset lakova, jedan gel i dva i po sada rada. Napravljena je bez tapiranja, umetaka i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << šnala, od kose trinaestogodišnje Katarine Džinović koja se nikada nije šišala.

"Najviša frizura na svetu, od prirodne kose, u narodu poznata kao čiroki, dostiže visinu od 120 centimetara", kaže za RTS šabački frizer Nikola Kulezić. "Prethodni rekord jednog Japanca je bio 113 cm, a ova je 7 cm duža. Nije bilo lako podići kosu, Katarinina nije gusta, svaki frizer zna koliko je teško podići kosu bez tapiranja."



Zvaničnu potvrdu iz Londona o oborenom Ginisovom rekordu, Šapčani očekuju za nekoliko meseci.

Nikolin model, Katarina Džinović, kaže da je uživala iako je izrada frizure trajala dva i po sata: "Nikola je bio od velike pomoći, drago mi je što sam zajedno sa njim učestvovala u ovom projektu i što pomažemo Stefanu da dobije novo srce."

Na frizuri za Ginisa je broj računa 205-9011005038655-71, pomoć za Stefana Đorđevića (24) iz okoline Lebana koji boluje od kardiomiopatije. Da bi se što pre prikupila sredstva za neophodnu transplantaciju, Šapčani su na najvišu frizuru zakačili i broj njegovog žiro-računa.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nikad se nije šišala: Ima najdužu kosu u Šapcu i najveću čirokanu na svetu! (FOTO)

Izvor: 24sata, 23.Okt.2014

"Nikada se nisam šišala, tačnije trinaest godina. Ne koristim nikakve preparate i zato mi je kosa toliko zdrava", kaže Katarina Džinović (13) iz Šapca, koja nosi titulu devojke sa najdužom kosom, a uskoro će ući i u Ginisovu knjigu rekorda zbog najveće čirokane na svetu, koju je napravio...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.