Humanitarna frizura za Ginisa

Izvor: RTS, 22.Okt.2014, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna frizura za Ginisa

Ginisovu titulu tvorca najviše frizure od prirodne kose trebalo bi da ponese šabački frizer Nikola Kulezić. Kulezić je već rekorder za najdužu nadograđenu pletenicu. Motiv mu nije samo takmičarski već i humanitarni - prikupljanje sredstava za bolesnog mladića iz Lebana.

Za ovu frizuru bilo je potrebno 10 lakova, jedan gel i dva i po sada rada. Napravljena je bez tapiranja, umetaka i šnala, od kose trinaestogodišnje Katarine Džinović koja se nikada nije šišala. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Najviša frizura na svetu, od prirodne kose, poznata kao čiroki, dostiže dužinu od 120 centimetara, a prethodni rekord je bio metar i trinaest", kaže Nikola.

Zvaničnu potvrdu iz Londona o oborenom ginisovom rekordu, Šapčani očekuju za nekoliko meseci.

Model Katarina Džinović kaže da je osećaj izvanredan.

"Dva ipo sata sam ležala i sedela, Nikola je bio od velike pomoći. Drago mi je što sam zajedno sa njim učestvovala u ovom projektu i što ćemo pomoći Stefanu da dobije novo srce", ističe Džinovićeva.

Stefan Đorđević je 24-godišnji mladić iz okoline Lebana koji boluje od kardiomiopatije. Da bi se što pre prikupila sredstva za neophodnu transplantaciju, Šapčani su na najvišu frizuru zakačili i broj njegovog žiro-računa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Digla joj se kosa na glavi, ali za Ginisa!

Izvor: Mondo, 23.Okt.2014, 14:49

Prvo je napravio najdužu nadograđenu pletenicu, a sada i najvišu frizuru na svetu...Foto: ScreenShot/YouTube..Nikola Kulezić iz Šapca, Ginisov rekorder u izradi najduže nadograđene pletenice, u šabačkom Kulturnom centru pokušao je da obori još jedan rekord i napravi najvišu frizuru na svetu....

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.