Biografija grupe Bijelo dugme od 23. oktobra u prodaji

Izvor: Story, 22.Okt.2014, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biografija grupe Bijelo dugme od 23. oktobra u prodaji

Definitivna biografija najveće jugoslovenske grupe Bijelo dugme naći će se u prodaji od četvrtka, 23. oktobra.

Šta bi dao da si na mom mjestu autora Dušana Vesića je uzbudljiv i emotivan dokument o jednom prohujalom dobu i bendu čije su pesme nadživele vreme i zemlju u kojoj su rođene.

U biografiji Šta bi dao da si na mom mjestu koja se čita kao najuzbudljiviji roman naći ćete ekskluzivne fotografije iz karijere i privatnog života članova grupe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Story <<
- U objavljivanju ove knjige ima i pravde i logike: priču o najvećoj jugoslovenskoj grupi napisao je najveći stručnjak za nju. Jedan od vodećih rock novinara bivše Jugoslavije, Dušan Vesić je ne samo pouzdani svedok, nego i saučesnik u karijeri Bijelog dugmeta, a njegova knjiga – napisana u isti mah profesionalno i sa ljubavlju – dostojna je teme kojom se bavi. Bijelo dugme – muzički, kulturološki i društveni fenomen najvećeg kalibra – dobilo je biografiju koju bi svaka kuća trebalo da ima i koju bi sve generacije trebalo da pročitaju. Neki da bi se vratili u sopstvenu mladost i odrastanje, drugi da bi nešto saznali o grupi po kojoj se meri najlepša epoha u novijoj balkanskoj istoriji. Ovo je pošten, uzbudljiv i emotivan dokument o jednom prohujalom dobu i bendu čije su pesme nadživele vreme i zemlju u kojoj su rođene - kaže Ivan Ivačković.

Dušan Vesić je rođen u Beogradu 1959. godine. Smatra se jednim od najvažnijih rok novinara Jugoslavije u periodu od 1980. do 1990. godine. Pisao je za gotovo sve relevantne novine i časopise tog vremena promovišući rok kulturu. Bio je u nekoliko navrata urednik za domaću scenu u časopisima Rock i Pop Rock. Bio je direktor festivala zabavne muzike Beogradski šlager – Menadžer (1992–1995). Od 1996. godine bavi se video-produkcijom. Autor je kultnog dokumentarnog TV serijala Rockovnik (40 epizoda) i TV serije i filma EKV – Kao da je bilo nekad. Živi u Beogradu i Puli.

Biografiju grupe Bijelo dugme Šta bi dao da si na mom mjestu od četvrtka, 23. oktobra možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs.

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.