Stalni veterinarski nadzor u poplavljenim delovima

Izvor: Akter, 18.Sep.2014, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stalni veterinarski nadzor u poplavljenim delovima

Naložien je svakodnevni veterinarski nadzor u poplavljenim područjima istočne Srbije

 Kako se navodi, mesta Boljetin, Tekiju i Grabovicu obišla je radna Radna grupa tog ministarstrva za praćenje i analizu situacije na područjima ugroženim od poplava, a prema prvim procenama te grupe, na tom poplavljenom području nije uginulo mnogo životinja.

Što se tiče stočnog fonda, procenjeno je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << uginula jedna krava, nekoliko svinja i koza kao i više desetina komada živine, navodi se i ističe da ni jedna farma sa većim brojem životinja nije bila ugrožena.

Dodaje se da će odgovarajuće mere i vidovi pomoći biti odredjeni nakon dobijanja preciznijih informacija od veterinarske inspekcije.

Nakon čišćenja mulja, veterinarska služba sprovešće dezinfekciju poplavljenih objekata sa životinjama kako bi se sprečilo izbijanje zaraznih bolesti životinja, saopstilo je Ministarstvo poljoprivrde i zaštitie životne sredine Srbije.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.