Haos u najavi zbog velikog pljuska: Rumunija izdala upozorenje na poplave! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2017, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u najavi zbog velikog pljuska: Rumunija izdala upozorenje na poplave! (VIDEO)

Hidrološki institut je izdao "žuto upozorenje"

Rumunske vlasti su izdale upozorenje na poplave u zapadnim delovima zemlje, posle pljuskova koji su pali posle nedelju dana toplotnog talasa.

Nacionalni hidrološki institut je izdao "žuto upozorenje" za reku Mureš u zapadnoj Rumuniji i ono će biti na snazi do večeras. U saopštenju se navodi da velika količina kiše može izazvati bujice i poplave >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << duž toka reke.

Flood outside Iași station. Lots of branches down, sales booths blow oven, traffic lights turned around #storm #iasi #romania @Digi24_HD pic.twitter.com/O9ea6vHHnL

— Nick Miller (@NickMillerUK) August 6, 2017

Meteorolozi su najavili oluje i velike kiše u zapadnoj, centralnoj i severnoj Rumuniji, i očekuje se da će padavina biti čitave noći, dok će temperature ostati visoke, do 36 stepeni.

Prijavljeni su i padovi stena kao i klizišta na najvišem planinskom putu u Rumuniji, izazvani kišom. Put Transalpina je delimično bio blokiran na svojoj najvišoj tački.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.