Crna Gora: Po 300.000 evra Srbiji i BiH

Izvor: Studio B, 23.Avg.2014, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Po 300.000 evra Srbiji i BiH

Crveni krst Crne Gore uplatio je Srbiji i Bosni i Hercegovini po 300.000 evra pomoći sakupljene tokom humanitanih akcija organizovanih za pomoć ugroženima u katastrofalnim, majskim poplavama, saopšteno je iz te organizacije.

U brojnim humatarnim akcijama organizovanim od maja do kraja jula ove godine sakupljeno je skoro 590.000 evra i taj novac je podeljen i uplaćen Crvenom krstu Srbije i Crvenom krstu BiH. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Pored novca, posredstvom Crvenog krsta Crne Gore, pomoć se sastojala u značajnim količinama vode, hrane, sokova, higijenskih sredstava, obuće, odeće i drugih vrsta pomoći, ukupna vrednost procenjuje se na oko 100.000 evra.

Organizovano je i sedmodnevno letovanje za preko 30 dece iz poplavljenih područja Srbije, a slična mogućnost je bila ponuđena i deci iz BiH, navodi se u saopštenju Crvenog krsta Crne Gore.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.