Ambasadori pomagali u Obrenovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2014, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadori pomagali u Obrenovcu

Građani Obrenovca užurbano saniraju posledice koje je poplava za sobom ostavila. U tome su im danas pomagali ambasadori EU i SAD, Majkl Devenport i Majkl Kirbi, brojni volonteri i zaposleni u stranim kompanijama.

U gradu otvorenih prozora, kako meštani zovu Obrenovac, radi se i popravlja, ne bi li zimu dočekali u obnovljenim kućama. Uklanjanje maltera i saniranje unutrašnjosti bio je glavni posao za one koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su došli da pomognu.

Podrška volonterskim akcijama i oduševljenje rezultatima rada, to je utisak ambasadora koje smo videli u drugoj ulozi.

"Ja jesam obrazovana osoba, međutim, u ovom trenutku držim čekić, želim da pomognem i smatram da ponekad možemo pomoći ne samo novcem već i svojim ličnim radom i vremenom kojem ćemo uložiti", rekao je Majkl Kirbi..

"Mislim da treba da podržavamo sve ovakve veoma dobre sjajne volonterske akcije, sigurno da organizacija civilnog društva ima veliku ulogu u toj borbi i u angažovanju građana", kaže Devenport.

Pomagalo je i 150 volontera na 11 lokacija u Obrenovcu. Dvesta metara dalje radovi pri kraju - porodici Damjanović, koja je, posle poplave živela u šatoru, izgrađena je nova kuća.

"Malo je manja ali je dovoljna, dovoljna nam je da prezimimo", veli Boban Damjanović.

4.500 domaćinstava od 5.689 u Obrenovcu, dobilo je finansijsku pomoć države. U opštini kažu da će do prvog oktobra sredstva svima biti isplaćena. Međutim, gotovo četiri meseca od poplave mnogi Obrenovčani nisu uspeli da saniraju svoje domove. Reč je uglavnom o porodicama koje čine stari, socijalno i zdravstveno ugroženi.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.