Zukorlić: “Ne klanjajte” se Svetom Savi

Izvor: S media, 23.Jan.2011, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: “Ne klanjajte” se Svetom Savi

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je muslimane da ne dozvole realizaciju projekta asimilacije i pokrštavanja njihove dece kroz učešće na skupovima koji će biti organizovani povodom predstojećeg obeležavanja školske slave Svetog Save.

"Teško je zdravom razumu da shvati da u sekularnoj državi, kakva je Srbija, javne institucije, kakva je škola, imaju svoju pravoslavnu slavu, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a da se istovremeno zahteva lojalnost svih drugih gradjana koji nisu pravoslavci", navodi se u Zukorlićevoj poruci, objavljenoj na sajtu njegove islamske zajednice.

Zukorlić istražuje genocid na Sandžaku

On je pozvao roditelje da podrže i ohrabre svoju decu u bojkotu aktivnosti i pasivnog učešća na skupovima povodom Svetog Save.

U pozivu se navodi da je obeležavanje Svetog Save još jedan projekat asimilacije, gde se za razliku od prethodnog Svetog Nikole, “drsko, grubo, brutalno krše verska i ljudska prava pripadnika islama".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zukorlić: Muslimani, ne klanjajte Svetom Savi

Izvor: Mondo, 23.Jan.2011

Muamer Zukorlić je pozvao roditelje da podrže i ohrabre svoju decu u bojkotu aktivnosti i pasivnog učešća na skupovima povodom Svetog Save.

Nastavak na Mondo...

Zukorlić: Ne ići na Svetog Savu

Izvor: B92, 23.Jan.2011

Novi Pazar -- Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić poziva muslimane da ne dozvole svojoj deci da prisustvuju proslavama Svetog Save kao školske slave...Zukorlić poziva vernike da "ne dozvole realizaciju projekta asimilacije i pokrštavanja" dece kroz učešće na tim skupovima..."Teško...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.