Živković: Priznata kosovska nezavisnost

Izvor: Blic, 10.Feb.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Priznata kosovska nezavisnost

Nova stranka smatra da je Vlada Srbije parafiranjem sporazuma o pravosuđu u Briselu priznala kosovsku nezavisnost, izjavio je danas poslanik te stranke Zoran Živković.

- “Time su Vlada Srbije i njen predsednik Aleksandar Vučić, zajedno sa skupštinskom većinom, priznali nezavisnost države Kosovo“ - rekao je Živković novinarima u parlamentu.

On smatra da se moglo postići više u sporazumu sa prištinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stranom, tako da Srbi na severu pokrajine imaju ista prava kao Albanci svuda na Kosovu.

- Sporazum sa Prištinom usmeren je ka tome da u konačnici dođe do toga da sud u Severnoj Mitrovici počne da radi integrisan u pravni sistem Kosova. To se noćas desilo u Briselu“ - rekao je Živković.

Dijalog Beograda i Prištine završen je rano jutros u Briselu parafiranjem sporazuma o pravosudju, kojim se obezbedjuje učešće srpskih sudija na severu Kosova, saopštio je novinarima premijer Srbije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Priznata kosovska nezavisnost"

Izvor: B92, 10.Feb.2015

Nova stranka smatra da je Vlada parafiranjem sporazuma o pravosuđu u Briselu priznala kosovsku nezavisnost, izjavio je poslanik te stranke Zoran Živković...Time su Vlada Srbije i njen predsednik Aleksandar Vučić, zajedno sa skupštinskom većinom, priznali nezavisnost države Kosovo“, rekao je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.