Vulin: Kancelarija za Kosovo je isto što i ministarstvo

Izvor: Blic, 23.Jul.2012, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Kancelarija za Kosovo je isto što i ministarstvo

Kancelarija za Kosovo i Metohiju imaće ista ovlašćenja i ni po čemu se neće razlikovati od Ministarstva za Kosovo i Metohiju koje je postojalo u prethodnoj vladi, izjavio je danas kandidat za šefa te kancelarije Aleksandar Vulin.

"To je forma, a suština je da država Srbija brine o svakom svom delu i brinuće i te kako", rekao je Vulin.

Vulin >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je agenciji Beta rekao da će prioriteti Kancelarije za Kosovo i Metohiju biti olakšanje života i očuvanje srpskog stanovništva u pokrajini.

Vučić: Želimo da sprečimo zloupotrebe novca

V. d. lidera SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da je formiranje Kancelarije za Kosovo i Metohiju motivisano potrebom da se smanji administracija, ali i da se spreče zloupotrebe novca namenjenog za pomoć Srbima u toj pokrajini.

- Cilj je da se spreči da na pola puta do Kraljeva i pola puta od Kraljeva nestaje novac za pomoć narodu - rekao je Vučić.

On je rekao da će delokrug Kancelarije i obim rada biti isti kao kod ministarstva.

"Sačuvati postojeći broj naših gradjana na teritoriji Kosova i Metohije i povećati ga, omogućiti da život bude lakši, dostojanstveniji i pravedniji, to je razlog postojanja ove kancelarije", rekao je Vulin.

On je rekao da će se tek videti kakve će nova vlada donosti mere i zakone koji će omogućiti bolji život za gradjane.

Vulin je rekao da Kosovo nije stvar politike, niti bilo koje političke partije i da će se nova vlast potruditi da se stvori apsolutni konsenzus po pitanju Kosova.

"Svi koji su zainteresovani dobrodošli su da učestvuju. Postoji Ustav Srbije i Rezolucija 1244, nemate šta tu da menjate, ali načini poštovanja Ustava i sprovodjenja Rezolucije 1244 su nešto o čemu moramo da razmislimo", kazao je Vulin.

Povezane vesti: Tači: Predložiću plan za integraciju Srba na severu Kosova Kfor uklonio barikade u Rudaru Nastavak dijaloga Beograda i Prištine tek posle dogovora o novoj Vladi Srbije Kosovo podržava glasanje dvojnih državljana Otkazan let aviona tima Prištine, dijalog verovatno sutra

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Kancelarija za Kosovo isto što i ministarstvo

Izvor: S media, 23.Jul.2012

Kancelarija za Kosovo i Metohiju imaće ista ovlašćenja i ni po čemu se neće razlikovati od Ministarstva za Kosovo i Metohiju koje je postojalo u prethodnoj..vladi, izjavio je danas kandidat za šefa te kancelarije Aleksandar Vulin..."To je forma, a suština je da država Srbija brine o svakom svom...

Nastavak na S media...

Kancelariji za Kosovo ista ovlašćenja kao i ministarstvu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2012

Kancelarija za Kosovo i Metohiju imaće ista ovlašćenja i ni po čemu se neće razlikovati od Ministarstva za Kosovo i Metohiju koje je postojalo u prethodnoj vladi, izjavio je u ponedeljak kandidat za šefa te kancelarije Aleksandar Vulin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vulin: Kancelarija sa ovlašćenjima ministarstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2012, 05:50

BEOGRAD -..Kandidat za direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da je sigurno da ovlašćenja Kancelarije neće biti smanjena jer će ona raditi ono što je do sada radilo Ministarstvo za Kosovo i Metohiju..."Sva ministarstva svakako će morati da se bave KiM. Uloga...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.