Vukčević: Uključivanje Rusije u istragu od velike koristi

Izvor: Blic, 27.Jan.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević: Uključivanje Rusije u istragu od velike koristi

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je večeras da očekuje pomoć Rusije u istrazi o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji.

"Verujem da će uključivanje Rusije u tu istragu biti od velike koristi, jer je ona članica Saveta bezbednosti i očekujem da će nam pomoći u našoj istrazi, jer je sve to povezano", rekao je Vukčević za B92.

On je podsetio da su srpsko i rusko tužilaštvo nedavno zaključili sporazum o saradnji koji će, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je naveo, biti od velike koristi prilikom razmene dokaza u ovom postupku.

Srpski tužilac napomenuo da od tužioca Džona Klinta Vilijamsona, zaduženog za tu istragu ispred Euleksa, očekuje da mu se javi i da se i sa njegovim timom nastavi saradnja u istraživanju tih zločina.

Vukčević nije želeo da oročava kraj istrage ističući, da će se taj predmet sigurno rasvetliti iako se radi pod velikim političkim pritiscima.

Povezane vesti: Moskva istražuje sudbine još desetoro Rusa kojima su na Kosovu izvađeni organi Rusija optužuje Tačija da stoji iza trgovine organima Vukčević: Vilijamson ne podleže političkim pritiscima Vukčević: Istraga nije došla do Tačija Srbija može da sudi za trgovinu organima
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.