Vučić: Glavni putni pravci biće završeni krajem iduće godine

Izvor: Blic, 22.Apr.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Glavni putni pravci biće završeni krajem iduće godine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će krajem iduće godine biti završeni glavni putni pravci, poput Koridora 10, južnog i istočnog kraka, i kompletnog autoputa do Preljine.

On je, izrazivši zadovoljstvo jučerašnjim Samitom zemalja Zapadnog Balkana u Briselu, poručio da će do kraja iduće godine biti izgrađeno više kilometara autoputa nego što je to uobičajeno u najrazvijenijim evropskim zemljama.

- Posle decenija priče imaćete završen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Koridor 10, južni i istočni krak, autoput do Pirota i Dimitrovgrada, Preševa i granice sa Makedonijom. Biće završen kompletno autoput do Preljine. Glavne komunikacije ćemo u roku da završimo i pokazaćemo da je to bilo moguće i ranije da se uradi, a zašto neki nisu u tome uspeli ne znam - objasnio je Vučić dodajući da je uveren u uspeh.

Što se samita u Briselu tiče on je kazao da je Srbija bila realistična, ozbiljna i odgovorna, te da ima bolje ekonomske pokazatelje u smislu propusne moći puteva, dodajući da su neki tražili da dobiju takozvane plave koridore iako imaju pet puta manje putnika.

- Mislim da su Srbija, Albanija i Crna Gora, ali i ostali prošli dobro. Ako deset odsto toga prođe i možemo da iskoristimo, to je veliki uspeh za našu zemlju. Dobro je da su nam priznali u glavnim rutama ne samo Koridor 10, južni i istočni krak, već i put od Vršca do Beograda, plus kompletan Koridor 11, koji do sada nije bio priznat u evropskoj mreži puteva, koji vodi do Crne Gore, Bara, pa do Albanije Skadra i Tirane sa posebnim krakovima. To je za nas od izuzetnog značaja - poručio je premijer.

Izrazivši uverenje da će Srbija znati da tu priliku iskoristi, Vučić je kazao da je Srbija prihvatila u potpunosti predloge koje je dala Evropska komisija, i da veruje da ćemo naići na ozbiljnu podršku i da ćemo moći da uradimo još više na infrastrukturi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Beograd je sediššte kosmopolitskog duha

Izvor: Blic, 23.Apr.2015, 10:57

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ponosan što je Beograd ne samo glavni grad Srbije, već što je sedište kosmopolitskog duha na prostoru Zapadnog Balkana...- Mi se time dičimo i ponosimo, slavimo različitosti i uveren sam da je to najbolja pozivnica za sve naše goste u Evropi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.