Vrata Vučitrna su otvorena za Srbe

Izvor: Akter, 03.Sep.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrata Vučitrna su otvorena za Srbe

Gradonačelnik opštine Vučitrn Bajram Muljaku pozvao je danas Srbe da se vrate na Kosovo i da zajedno sa svojim sugrađanima grade budućnost

U Vučitrnu, koji je danas posetio zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović, do 1999. godine živelo je 1.060 Srba. U opštini ih je bilo oko 8.000, a prema poslednjem popisu danas ih ima nešto više od 350.

Vrata ove opštine su vam otvorena, poručio je Muljaku >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i dodao da sloboda kretanja u toj opštini nikada nije predstavljala problem.

"Njima su vrata uvek bila otvorena i danas su. Oni su dobrodošli i imaju pravo da se vrate na svoja imanja", rekao je Muljaku tokom Stojanovićeve posete Vučitrnu, prenosi KiM Radio.

Stojanović je nakon sastanka kazao da je sa gradonačelnikom razgovarao o problemima sa kojima se suočava ova opština ali i o mogućnostima da se određeni broj Srba vrati.

"Vrlo je važno da se postojeća saradnja nadograđuje. Razgovarali smo i o mogućnosti da se određeni ljudi vrate u sam grad, gde su nekada živeli. Zaista je iskazana dobra volja da zajednički radimo na svim poljima", kazao je Stojanović.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Muljakuom zamenik kosovskog premijera posetio je i Crkvu Svetog Ilije u Vučitrnu sa protojerejem Milijom Arsovićem.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stojanović: Srbi na Kosovu i dalje su ugroženi

Izvor: Blic, 03.Sep.2015

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je danas da se Srbi na Kosovu još uvek osećaju ugroženim i da većinsko stanovništvo treba da preuzme odgovornost za stanje u kosovskim institucijama...- Naš narod se još uvek oseća ugroženim na Kosovu, dobar deo njih prodaje svoju imovinu...

Nastavak na Blic...

Muljaku: Srbima vrata Kosova uvek bila otvorena

Izvor: B92, 03.Sep.2015

Gradonačelnik opštine Vučitrn Bajram Muljaku pozvao je Srbe da se vrate na Kosovo i da zajedno sa svojim sugrađanima grade budućnost...U Vučitrnu, koji je danas posetio zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović, do 1999. godine živelo je 1.060 Srba. U opštini ih je bilo oko 8.000, a prema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.