Tramp i Sanders pobednici stranačkih izbora u Nju Hempširu

Izvor: Vostok.rs, 10.Feb.2016, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp i Sanders pobednici stranačkih izbora u Nju Hempširu

10.02.2016. -

Demokrata Berni Sanders i republikanac Donald Tramp pobedili su na stranačkim izborima u američkoj saveznoj državi Nju Hempšir u trci za predsedničkog kandidata Bele kuće, javile su svetske agencije.

Berni Sanders (74) osvojio je 59 odsto glasova ispred demokratske kandidatkinje Hilari Klinton koja je dobila 39 odsto glasova birača te države.

„Narod želi istinske promene >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u SAD“, rekao je Sanders posle objavljenih rezultata i dodao da mu je Hilari Klinton „ljubazno“ čestitala na pobedi.

Milijarder Tramp (69) dobio je 34 odsto glasova a iznenađenje predstavlja guverner iz Ohaja Džon Kasič koji je sa 16 odsto osvojio drugo mesto posle Teda Kruza i Marka Rubija.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sanders: Ovo je pobjeda za cijelu Ameriku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2016

Američki senator Berni Sanders izjavio je da će njegova pobjeda u Nju Hempširu za kandidata Demokratske stranke za predsjednika SAD imati odjeka širom države. Sanders, koji za sebe tvrdi da je socijalista, smatra da je ubjedljivo pobijedio stranačkog rivala iz reda Demokratske stranke bivšeg državnog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Sanders i Tramp odneli pobedu

Izvor: Večernje novosti, 10.Feb.2016

KANDIDATI i demokrata i republikanaca koji iskazuju najveće nezadovoljstvo aktuelnom američkom politikom trijumfovali su na stranačkim izborima za novog predsednika SAD u američkoj saveznoj državi Nju Hempšir. Snažna populistička retorika ultralevičara Bernija Sandersa i ultradesničara Donalda...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.