Trajković: Priprema se nova uredba za tablice

Izvor: S media, 24.Jun.2012, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajković: Priprema se nova uredba za tablice

Komandant Kfora Erhard Drevs priprema uredbu kojom će sa pripadnicima kosovske policije izdati nalog da Srbima vrate oduzeta srpska dokumenta i registarske tablice za vozila, izjavila je danas poslanik Jedinstvene srpske liste u kosovskoj skupštini Rada Trajković.

Trajkovićeva je gostujući na TV "Prva" precizirala da ne postoji pisana naredba da se ta dokumenta i tablice oduzimaju i da to čine isključivo pripadinici policije albanske nacionalsti. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Ivanović: Predsednik i premijer neće biti deo dijaloga s Prištinom

Stefanović: Problem sa tablicama rešiti dogovorom

Nedeljković: Sever se ne može integrisati silom

"Jasno se vidi da ministar kosovske policije kao i pravne institucije funkcionišu po etničkom principu. Isključivo albanski policajci oduzimaju naše tablice i cepaju dokumenta i ne postoji zvanični zahtev za to", rekla je ona.

Trajkovićeva je dodala da to znači da unutar zvaničnih institucija policije na Kosovu postoji paralelna albanska komanda i da je međunarodna zajednica identifikovala taj problem.

U skladu sa tim, ona je ukazala da komandant Kfora priprema uredbu o vraćanju dokumenta i tablica, a da će Srbi kako je dogovoreno tokom dijaloga u Briselu morati da korsite tablice sa oznakom KS.

(Tanjug, Foto: Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trajković: Priprema se nova uredba za tablice

Izvor: Mondo, 24.Jun.2012

Komandant Kfora Erhard Drevs priprema uredbu kojom će sa pripadnicima kosovske policije izdati nalog da Srbima vrate oduzeta srpska dokumenta i registarske tablice za vozila.

Nastavak na Mondo...

Zdravstvene muke u Gnjilanu

Izvor: RTS, 25.Jun.2012, 14:12

Vozila Zdravstvenog centra Gnjilane neće moći da budu preregistrovana na kosovske registarske tablice, jer ta institucija ne postoji u kosovskom sistemu. Od 1. juna koriste samo jedno vozilo registrovano u Petrovcu na Mlavi. ..Zdravstveni centar Gnjilane, koji radi u sistemu Vlade Srbije, neće moći...

Nastavak na RTS...

Zdravstveni centar Gnjilane ne može da preregistruje vozila

Izvor: NaDlanu.com, 25.Jun.2012

GNJILANE, 25. juna 2012. (Beta) - Zdravstveni centar Gnjilane, koji radi u sistemu Vlade Srbije, neće moći da preregistruje svoja vozila na kosovske registarske tablice jer ta institucija ne postoji u kosovskom sistemu, izjavio je u ponedeljak glavni tehničar u Centru Sreten Trajković... GNJILANE,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.