Izvor: B92, 27.Jun.2010, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači i Beriša o mišljenju MSP-a

Priština, Drač -- Premijeri Kosova i Albanije veruju da će mišljenje MSP-a biti povoljno za Kosovo i da će uticati na nova priznavanja nezavisnosti.

Hašim Tači i Salji Beriša su se sastali u Draču, u Albaniji, kako bi raspravljali o temama od zajedničkog interesa i evropskim integracijama.

"Uveren sam da će mišljenje Suda biti pozitivno za Kosovo i da će uticati na povećanje priznavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nezavisnosti. Kosovo je do sada pokazalo da je faktor stabilnosti u regionu", rekao je premijer Albanije Salji Beriša.

Tači je rekao da će "mišljenje Suda otvoriti novu fazu, koja će tražiti nove odnose i sa Srbijom".

Tokom zajedničke konferencije za novinare posle sastanka oni su naveli da su "odnosi između dve države odlični" i založili se za nastavak saradnje na putu evropskih integracija.

Sastanku je prisustvovalo i nekoliko ministara iz vlada Kosova i Albanije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači i Beriša: Mišljenje MSP-a biće povoljno za Kosovo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jun.2010

Premijeri Kosova i Albanije Hašim Tači i Salji Beriša izrazili su danas uverenje da će mišljenje Međunarodnog suda pravde biti povoljno za Kosovo i da će uticati na nova priznavanja nezavisnost Kosova. Tači i Beriša sastali su se danas u Draču, u Albaniji kako bi raspravljali o temama od...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tači: Odluka MSP ide nama na ruku!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2010

Privremeni kosmetski premijer Hašim Tači izrazio je danas uverenje da će odluka Međunarodnog suda pravde po pitanju legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosmeta uticati na nova priznanja nezavisnosti južne srpske pokrajine..."Mišljenje MSP će otvoriti novu fazu, koja će tražiti nove...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tači i Beriša: Mišljenje MSP-a biće povoljno za Kosovo

Izvor: Glas javnosti, 28.Jun.2010, 06:58

PRIŠTINA/DRAČ - Premijeri Kosova i Albanije Hašim Tači i Salji Beriša izrazili su uverenje da će mišljenje Međunarodnog suda pravde biti povoljno za Kosovo i da će uticati na nova priznavanja nezavisnost Kosova...Tači i Beriša sastali su se u Draču, u Albaniji kako bi raspravljali o temama...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.