Tači: Sever Kosova neće dobiti specijalan status

Izvor: S media, 19.Jun.2012, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Sever Kosova neće dobiti specijalan status

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas u Sofiji da sever Kosova neće dobiti specijalni status i da neće biti nikakve podele teritorija, ali je dodao da će predstaviti plan za integraciju Srba na severu Kosova.

"Neće biti specijalnog statusa za sever Kosova niti podele teritorija. U ime svoje zemlje predložiću plan za integraciju Srba koji žive u tom delu Kosova i to će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << učinjeno na isti način kao što su integrisani Srbi u centralnom i južnom delu Kosova", rekao je Tači u intervjuu za Nacionalni radio Bugarske.

Francuski ambasador: Nikolić je u Briselu upoznat sa svim sporazumima

Tači o Kosovu, Borisov o Srbiji i Beogradu

Novi uslovi EU za Srbiju: Susret Nikolića i Jahjage

Upitan da li će sever Kosova ostati deo kosovske države, Tači je odgovorio potvrdno, poručujući da će Kosovo postati deo "jedinstvene evropske porodice".

Upitan kako se u Prištini gleda na izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, Tači je rekao da je srpski narod na legitiman način izabrao svog novog lidera i da Kosovo želi da ima dobre odnose sa Srbijom.

"Priština želi dobre odnose sa Srbijom, kako izmedju gradjana tako i na političkom nivou izmedju dve vlade. Mogu da kažem da radimo u tom pravcu. Mislim da će poruka koju predsednik Nikolić bude poslao pokazati da evropska budućnost Srbije vodi ka evropskom načinu komunikacije ne samo sa drugim zemljama već i sa Kosovom", rekao je Tači.

Upitan kako bi reagovale prištinske vlasti ako novi predsednik Srbije odluči da ode na Kosovo bez poziva ili dozvole, Tači je rekao da je Kosovo suverena zemlja i da se ne bavi time kuda će putovati Nikolić.

(Beta)

Foto:Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Predložiću plan za integraciju Srba na severu Kosova

Izvor: Blic, 19.Jun.2012

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas u Sofiji da sever Kosova neće dobiti specijalni status i da neće biti nikakve podele teritorija, ali je dodao da će predstaviti plan za integraciju Srba na severu Kosova. Tači o Kosovu, Borisov o Beogradu..- Neće biti specijalnog statusa za sever...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.