Stojanović i ministri osudili napad na porodičnu kuću Jablanovića

Izvor: Blic, 12.Okt.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović i ministri osudili napad na porodičnu kuću Jablanovića

Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović i ministri u Vladi Kosova Dalibor Jevtić i Ljubo Marić osudili su danas bombaški napad na kuću doskorašnjeg predsednika opštine Leposavić Dragana Jablanovića i njegove porodice.

- Smatramo da je apsolutno nedopustivo da se ljudi na taj način napadaju. Bezbednost je nama na prvom mestu. Svi legalno izabrani politički predstavnici moraju da budu bezbedni, kao i svi drugi građani koji žive na ovim prostorima - rekao je Stojanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novinarima u Velikoj Hoči.

Nepoznate osobe bacile su u toku noći eksplozivnu napravu u dvorište kuće Dragana Jablanovića. U napadu nije bilo povređenih, ali je pričinjena materijalna šteta.

Stojanović je dodao da je važno da policija što pre pronađe napadače na Jablanoviće i da ih kazni jer je to, kako je rekao, neprihvatljivo.

Stojanović, Jevtić i Marić učestvovali su danas u obeležavanju Miholjdana, slave meštana srpskog sela Velika Hoča u Metohiji.

Oni su prisustvovali liturgiji koju je služio episkop raško-prizrenski Teodosije sa sveštenstvom u srednjevekovnoj crkvi Svetog Stefana.

Prisustvovali su i svečanoj akademiji u Domu kulture kojom je obeležena 150. godišnjica Osnovne škole "Svetozar Marković" u tom selu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradonačelnici sa severa Kosova osudili napad

Izvor: B92, 12.Okt.2015

Gradonačelnici Severne Mitrovice, Zubinog Potoka i Zvečana najoštrije su osudili bombaški napad na kuću gradonačelnika Leposavića Dragana Jablanovića...Osim toga, oni traže od Kosovske policije i Euleksa da istraže slučaj i odgovorne sankcionišu...U saopštenju gradonačelnika Severne Mitrovice,...

Nastavak na B92...

Simić: Osudio napad na kuću Jablanovića

Izvor: Akter, 12.Okt.2015

Šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Kosova Slavko Simić osudio je danas bombaški napad na porodičnu kuću doskorašnjeg predsednika opštine Leposavić Dragana Jablanovića, ocenivši da takvi incidenti udaljavaju od jedinstva, mira i međusobnog poverenja.."Očekujem da Kosovska policija...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.