Skup podrške Srbima sa Kosova

Izvor: Blic, 17.Sep.2011, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup podrške Srbima sa Kosova

Predstavnici Udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije, porodica kidnapovanih i nestalih lica i drugih organizacija okupili su se danas na Trgu Republike u Beogradu kako bi pružili podršku građanima na severu Kosova i poručili im "da izdrže".

Okupljeni su nosili transparente "Za celovitu Srbiju", "Savet bezbednosti nije osudio silu" i "Kosovo je najskuplja srpska reč".

Podsećajući da je u preambuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ustava Republike Srbije navedeno da je južna srpska pokrajina deo Srbije, akademik Kosta Čavoški je optužio vlast za izdaju jer pregovara s sa nepriznatom državom i jer je dopustila da, umesto Ujedinjenih nacija, na Kosovo dođe Euleks.

Prema njegovim rečima, pokazalo se da Euleks nije statusno neutralan nego je pomogao kosovskim vlastima da uspostave carinsku, policijsku i svaku drugu kontrolu i na dva preostala granična prelaza.

Predstavnica Udruženja žena sa Kosova i Metohije u Beogradu Zorica Šarić izrazila je nezadovoljstvo odzivom na skup u centru grada, čak i od strane ljudi koji su se sa Kosova doselili u Beograd.

Povezane vesti: Klif: Britanija podržava suverenitet Kosova Albanci na mostu u Mitrovici napali Srbe kamenjem Predsedništvo BiH prihvatilo kosovske carinske pečate Šest šlepera prešlo na Kosovo, kamion s Kosova vraćen iz Srbije Bogdanović: Rešenja EU i Euleksa vode u nova krvoprolića

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest podrške Srbima na Kosovu

Izvor: RTS, 17.Sep.2011

U znak podrške građanima na severu Kosova i Metohije, udruženja raseljenih i porodice nestalih održali su protest u centru Beograda...Predstavnici Udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije, porodica kidnapovanih i nestalih lica i drugih organizacija okupili su se na Trgu Republike u Beogradu kako...

Nastavak na RTS...

SKUP PODRŠKE SRBIMA SA KOSOVA

Izvor: Kurir, 17.Sep.2011

BEOGRAD - Predstavnici Udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije, porodica kidnapovanih i nestalih lica i drugih organizacija okupili su se u subotu na Trgu Republike u Beogradu kako bi pružili podršku građanima na severu Kosova i poručili im "da izdrže"..BEOGRAD - Predstavnici Udruženja raseljenih...

Nastavak na Kurir...

Skup podrške Srbima sa Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2011

Predstavnici Udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije, porodica kidnapovanih i nestalih lica i drugih organizacija okupili su se na Trgu Republike u Beogradu kako bi pružili podršku građanima na severu Kosova i poručili im "da izdrže"...Okupljeni su nosili transparente "Za celovitu Srbiju", "Savet...

Nastavak na Vesti-online.com...

Građani umorni od Kosova

Izvor: Šumadija Press, 18.Sep.2011, 12:16

Više organizacija okupilo se juče na Trgu Republike kako bi ohrabrili "braću i sestre na severu Kosova da izdrže". Izostala je, međutim, značajnija podrška građana.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.