Samardžić-Marković za RTV: Reformom pravosuđa protiv huliganstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2012, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić-Marković za RTV: Reformom pravosuđa protiv huliganstva

BEOGRAD -

"Smanjenje presude optuženima za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona je jasna i nedvosmislena poruka da sudovi ne žele da izreknu najveće i najstrože kazne", izjavila je za Radio – televiziju Vojvodine Snežana Samardžić-Marković, ministarka omladine i sporta i članica predsedništva političkog saveza Ujedinjenih regiona Srbije (URS) gostujući u emisiji "1 na 1" RTV-a.

Ovom presudom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako je istakla Samardžić-Marković, pravosuđe ne smatra da je važno kažnjavati. "Bojim se da mnogi prioriteti tako propadaju. Reforma pravosuđa je najvažnija u borbi protiv huliganstva", istakla je ona.

Ministarka je izrazila uverenje da na sutrašnjim polufinalnim utakmicama Evropskog neće biti incidenata.

"Potrebno je reći da postoje i ljudi koji su navijali i u Vršcu i u Nišu i u Novom Sadu i u Beogradu, da postoje i normalni navijači", istakla je Samardžić-Marković.

Ona je navela da je potrebno formirati Nacionalni informacioni centar za sprečavanje nasilja u sportu pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije koji bi trebao da skuplja podatke i da komunicira sa sličnim centrima u regionu.

"Potrebna je jasna artikulisana politička volja i moć da se zaustavi huliganstvo u sportu", istakla je Samardžić-Marković.

"Mora da postoji volja sa svih strana da se reši problem huliganstva u sportu, volje ima, ali nema dovoljno", rekla je ona.

Sve je manje nasilja, navela je Samardžić-Marković, i dodala da je ranijih godina bilo više zakazanih tuča navijača, a sada ih je sve manje.

"Incidenata je sve manje i oni su sve više izolovani", istakla je ministarka.

Emisiju "1 na 1" Radio – televizije Vojvodine u kojoj je gost bila Snežana Samardžić-Marković ministarka omladine i sporta i članica Predsedništva URS u celosti možete da pogledate ovde.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.