SAVET BEZBEDNOSTI DANAS O KOSMETU

Izvor: Kurir, 30.Avg.2011, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAVET BEZBEDNOSTI DANAS O KOSMETU

NJUJORK - Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas sednicu posvećenu situaciji na Kosovu, na kojoj će biti predstavljen redovni tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki-muna.

NJUJORK - Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas sednicu posvećenu situaciji na Kosovu, na kojoj će biti predstavljen redovni tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki-muna.

Izveštaj obuhvata period od 16. aprila do 15. jula, ali će akcenat današnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sednice biti na poslednjoj krizi na severu Kosova i Metohije.

Članove Saveta bezbednosti će, kako je ranije najavljeno, s najnovijom krizom nastalom nakon slanja specijalnih jedinica kosovske policije na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, upoznati novi vršilac dužnosti šefa UNMIK Farid Zarif.

Srbiju će na sednici SB UN predstavljati ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić. U Njujork je otputovao i šef kosovske diplomatije Enver Hodžaj.

Redovna sednica o Kosovu trebalo je da bude održana u ponedeljak, ali je  odložena zbog posledica uragana "Irena" koji je pogodio istočnu obalu SAD.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Brnjak

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Neprihvatljivi jednostrani potezi Prištine

Izvor: EMportal, 30.Avg.2011

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić pozvao danas Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da povodom situacije na severu Kosova pošalje jasnu poruku prištinskim vlastima da su jednostrani potezi neprihvatljivi i da odgovorni moraju snositi posledice.

Nastavak na EMportal...

Jevremović: Neće biti krupnih odluka u Savetu bezbednosti UN

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Avg.2011

Nakon jednodnevnog odlaganja zbog prilika nastalih uraganom Ajrin, Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) trebalo bi da u utorak na sednici u Njojorku razmotri izveštaj generalnog sekretara o stanju na Kosovu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Srbi sa severa Kosova u Beogradu

Izvor: B92, 30.Avg.2011

Beograd -- Odbornici četiri opštine sa severa Kosova i Metohije održali su danas sednicu o političko-bezbednosnoj situaciji na severu u beogradskoj opštini Stari grad...Sednici su prisustvovali odbornici iz Leposavića, Zvečana, Zubinog Potoka i Kosovske Mitrovice...Posle prvog dela sednice formirane...

Nastavak na B92...

POČELA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN O KOSOVU

Izvor: Kurir, 30.Avg.2011

NJUJORK - U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku oko 16.15 počela je sednica Saveta bezbednosti na kojoj se razmatra izveštaj generalnog sekretara UN o radu Unmika i stanju na Kosovu...Sednicu je otvorio ambasador Indije, koja u avgustu predsedava u Savetu bezbednosti UN, Hardip Sing Puri. On je...

Nastavak na Kurir...

Počela sjednica Savjeta bezbjednosti o Kosovu

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2011

NJUJORK - Sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji počela je danas u sjedištu UN u Njujorku predstavljanjem izvještaja generalnog sekretara Ban Ki Muna, koji obrazlaže vršilac dužnosti šefa UNMIK-a Farid Zarif.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Hodžaj: Nema povratka na 24. jul

Izvor: B92, 30.Avg.2011

Njujork -- Šef kosovske diplomatije Enver Hodžaj rekao je u Njujorku da Srbija mora da rasformira paralelne strukture na Kosovu...Hodžaj je još jednom istakao da nema povratka na situaciju od pre 25. jula..."Neki od najvećih problema na Kosovu imaju veze sa tim da Srbija ne samo da podržava kriminalne...

Nastavak na B92...

SB UN: Dijalog i smirenje tenzija

Izvor: VOA, 30.Avg.2011

Savet bezbednosti UN održao je redovnu sednicu posvećenu situaciji na Kosovu, na kojoj su razmotreni i julski incidenti na severu Kosova

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.