Nikolić: Brzo će se znati šta je dogovoreno sa Prištinom

Izvor: Kurir, 02.Jun.2012, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Brzo će se znati šta je dogovoreno sa Prištinom

Predsednik Srbije rekao je da su svi u Savetu za nacionalnu bezbednost saglasni u tome šta treba činiti na Kosovu i to bez obzira na spekulacije zašto su se desili poslednji incidenti

BEOGRAD - Građani Srbije će u ponedeljak ili utorak znati šta je država tačno dogovorila sa Prištinom, rekao je u Bajčetini predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić je dodao da su svi u Savetu za nacionalnu bezbednost saglasni u tome šta treba činiti na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i to bez obzira na spekulacije zašto su se desili poslednji incidenti. Nikolić je, kako je rekao spreman da se sastane i razgovara sa predsednikom opštine Zvečan, koji mu je javno uputio poziv, ali je dodao da to zavisi i od niza institucija u Srbiji.

"Dogovorili smo se da odmah konačno saznamo šta je Srbija dogovorila i na šta imaju prava, a na šta misle da imaju pravo, i u ponedeljak ili utorak imati jasan stav celog saveta za nacionalnu bezbednost, šta je dogovoreno. Da građani znaju šta ih čeka i iza koje odluke stoji njihova država, a iza koje nije dogovorena i predstavlja manipulaciju njihovom voljom i željom, manipulaciju snagom koju sada Priština želi valjda da pokaže", rekao je on.

Šumadijska inauguracija

U selu Bajčetina kod Kragujevca meštani su danas organizovali slavlje u čast novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolica. Nikolić, koji je proslavu nazvao "šumadijskom inauguracijom", poručio je da će učiniti sve da Srbija bude srećna zemlja. "Draga braćo i sestre, zemljaci, ovo je šumadijska inauguracija. Ako ste me vi prihvatili, drugi će da kažu - pa mora da vredi čim ga njegovi ljudi ne rezile i ne psuju nego hoće da sede sa njim pod šatorom i da pevaju", rekao je Nikolić tom prilikom.

Organizatori proslave kažu da su se potrudili da novog predsednika i komšiju dočekaju po starom šumadijskom običaju. U te svrhe ispečeno je 13 prasadi i jagnjadi, ali i spremljeno sto kilograma divljači. Obraćajući se gostima, Nikolić je rekao da će sve učiniti da Srbija bude srećna zemlja. "Ova pobeda predsednička predstavlja početak mnogih pobeda vas, građana Srbije, i zato vam mnogo hvala. Posle ću da naručim pesmu, sad imam posla sa novinarima", rekao je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Početkom sedmice o dogovorima s Prištinom

Izvor: S media, 02.Jun.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je danas da će početkom sledeće sedmice građani Srbije tačno znati šta je država dogovorila sa Prištinom...Nikolić je rekao novinarima u rodnoj Bajčetini kod Kragujevca i da su svi u Savetu za nacionalnu bezbednost saglasni u tome šta treba činiti...

Nastavak na S media...

Nikolić:Uskoro ćemo saznati šta su dogovorili Srbija i Priština

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jun.2012, 12:51

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će građani Srbije za nekoliko dana znati šta je to tačno država dogovorila sa Prištinom, javlja B92. Prema njegovim rečima, svi u Savetu za nacionalnu bezebdnost saglasni su šta treba činiti na Kosovu i to bez obzira na spekulacije zašto su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.