Na Kosovu nema institucionalne krize

Izvor: S media, 21.Okt.2010, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovu nema institucionalne krize

Na Kosovu nema institucionalne krize. Sve što se dešava je zauzimanje stavova pred izbore, ocenio analitičar Dušan Janjić.

Analitičar Dušan Janjić ocenio je da suštinski na Kosovu nema institucionalne krize i da sve što se dešava u institucijama predstavlja odmeravanje snaga Demokratskog saveza Kosova (DSK) Fatmira Sejdijua i Demokratske partije Kosova (DPK) Hašima Tačija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pred izbore.

"Sejdiju želi da zaustavi prodaju PTK, a njegovi ministri da se prikažu kao neko ko ne sledi Tačijevu politku, što bi trebalo da DSK predstavi kao jaku i samostalnu partiju", rekao je Janjić.

"Sve što se dešava je zauzimanje stavova pred izbore. Sejdiju želida izbori ne budu pre 13. februara, dok Tači preti zakazivanjem za decembar jer mu je to u interesu", kazao je Janjić i dodao da izbori neće moći da se zakažu bez saradnje DSK i DPK.

On je ocenio da će pobednik na izborima najverovatnije biti Tači i njegov koalicioni partner Srpska liberalna stranka.

"DSK će biti jako bliuzu, biće drugi, ali nije garantovano da će Tači formirati vladu. DSK traži i spreman je za saradjnu s drugim partijama poput Socijaldemokratske partije Agima Čekua ili Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja", smatra Janjić.

Prema njegovim rečima, DSK ima veliki koalicioni kapacitet jer može da saradjuje i sa partijama Čekua i Haradinaja a to je prilika i ambcija DSK da dobije premijersko mesto.

Janjić je ocenio da "izbori i dijalog Prištine i Beograda" nemaju vezu, da će dijaglog početi pre izbora ali će zbog njih biti privremeno prekinuti ili održavani na nižem nivou.

Kosovski Parlament se raspušta

On je dodao da je tehnički dijalog u toku i da nikada nije prekidan jer radna grupa za nestale nikada nije raspuštena.

Tači i Sejdiu se dogovorili o vanrednim izborima

Prema njegovim rečima, sada se raspravlja o formatu razgovora, odnosno o tome da li će to biti status srpske zajednice ili zaštita prava srpske zajednice.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janjić: Na Kosovu nema institucionalne krize

Izvor: EMportal, 21.Okt.2010

Analitičar Dušan Janjić ocenio da na Kosovu nema institucionalne krize i da je sve što se dešava u institucijama odmeravanje snaga Demokratskog saveza Kosova Fatmira Sejdiua i Demokratske partije Kosova Hašima Tačija pred izbore.

Nastavak na EMportal...

Na Kosovu nema institucionalne krize

Izvor: NaDlanu.com, 21.Okt.2010

BEOGRAD, 21. oktobra 2010. (Beta) - Analitičar Dušan Janjić ocenio je u četvrtak da suštinski na Kosovu nema institucionalne krize i da sve što se dešava u institucijama predstavlja odmeravanje snaga Demokratskog saveza Kosova (DSK) Fatmira Sejdijua i Demokratske partije Kosova (DPK) Hašima Tačija...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.