Kosovo traži promenu granice

Izvor: Akter, 29.Jun.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo traži promenu granice

Skupština Kosova usvojila je rezoluciju kojom se traži da granica sa Crnom Gorom bude ona koja je određena Ustavom iz 1974. godine, prenele su podgoričke Vijesti

Poslanici su odlučili i da premijer Kosova Isa Mustafa učestvuje u radu državne komisije zadužene za demarkaciju granice i da obaveštava Parlament o toku pregovora, ali i svim drugim razgovorima sa crnogorskim zvaničnicima.

Ministri unutrašnjih poslova dvaju zemalja Raško Konjević i Bajram Redžepi >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << prošlog marta su najavili završetak demarkacije zajedničke granice.

Meštani Peći, Istoka i Dečana više puta su protestovali zbog granice, tvrdeći da je Crna Gora ušla 40 kilometara u teritoriju Kosova i da im je zbog toga onemogućeno da koriste svoja imanja koja su sada deo crnogorske teritorije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Kosovo traži promenu granice sa Crnom Gorom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2015

Skupština Kosova usvojila je rezoluciju kojom se traži da granica sa Crnom Gorom bude ona koja je određena Ustavom iz 1974. godine, prenele su podgoričke Vijesti...Predlog rezolucije koju je predložila poslanica Alijanse za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi, podržala su 72 poslanika, a protiv...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.