Klintonova: Početi proces pridruživanja Srbije EU

Izvor: Studio B, 13.Okt.2010, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova: Početi proces pridruživanja Srbije EU

Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da će zvaničnicima Evropske unije u Briselu preneti da treba početi proces pridruživanja Srbije.

"Večeras idem u Brisel i sastaću se sa zvaničnicima EU i njenim članicama. Jasno ću im reći šta smatram pravim putem, a to je da treba početi proces pridruživanja Srbije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rekla je Klinton u intervjuu Radio-televiziji Srbije. Hilari Klinton je ocenila da su vlasti u Srbiji privržene evropskoj integraciji, članstvu u EU i saradnji sa susedima i da će SAD podržati te napore Srbije.

Američka državna sekretarka koja je juče razgovarala sa državnim vrhom Srbije, kazala je da iz Beograda nosi utiske o Srbiji kao zemlji koja je odlučna da krene napred ka Evropi. "Imala sam taj utisak i izdaleka, ali je on potvrđen u svim jučerašnjim sastancima i kontaktima", istakla je ona. "Mislim da su Vlada Srbije i srpski predsednik veoma privrženi evropskoj integraciji, članstvu u EU i bliskoj saradnji sa susedima kako bi se stabilizovao region", smatra Klintonova.

Prema rečima Hilari Klinton, sa sastanaka sa predsednikom, premijerom, ministrom inostranih poslova i ministrom odbrane izašla je, kako je kazala, veoma uverena u posvećenost i izuzetne rezultate ove vlade.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hilari Klinton: Početi proces pridruživanja Srbije EU

Izvor: EMportal, 13.Okt.2010

Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da će zvaničnicima Evropske unije u Briselu preneti da treba početi proces pridruživanja Srbije.

Nastavak na EMportal...

Klintonova: Pridruživanje Srbije EU

Izvor: S media, 13.Okt.2010

Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da će zvaničnicima Evropske unije u Briselu preneti da treba početi proces pridruživanja Srbije..."Večeras idem u Brisel i sastaću se sa zvaničnicima EU i njenim članicama. Jasno ću im reći šta smatram pravim putem, a to je da treba...

Nastavak na S media...

HILARI: POČETI PROCES PRIDRUŽIVANJA SRBIJE EU

Izvor: Kurir, 13.Okt.2010

Večeras idem u Brisel i sastaću se sa zvaničnicima EU i njenim članicama. Jasno ću im reći šta smatram pravim putem, a to je da treba početi proces pridruživanja Srbije, izjavila Klintonova.. BEOGRAD - Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da će zvaničnicima Evropske unije...

Nastavak na Kurir...

"Srbija može u EU. To ću reći Briselu"

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2010

Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da će zvaničnicima Evropske unije (EU) jasno poručiti da treba da počne proces pridruživanja Srbije Uniji..."Večeras idem u Brisel i sastaću se sa zvaničnicima EU i njenim članicama. Jasno ću im reći šta smatram pravim putem, a to je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Klintonova u Briselu

Izvor: RTS, 14.Okt.2010, 09:47

Hilari Klinton razgovarala u Briselu s visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Ketrin Ešton i predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom. Klintonova apelovala na bogate da pomognu obnovu Pakistana. ..Američka držana sekretarka Hilari Klinton, posle mini-balkanske turneje,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.