Kfor: Nema sporazuma sa severnim opštinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2011, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor: Nema sporazuma sa severnim opštinama

PRIŠTINA -

Portparol Kfora Uve Novicki demantovao je navode koje su preneli pojedini mediji da su predstavnici Kfora, u sredu popodne, postigli sporazum sa predstavnicima lokalne samouprave na severu Kosova da dve strane neće preduzimati unilateralne akcije.

Novicki je, u izjavi Tanjugu, negirao izjavu predsednika opštine Zvečan Dragiše Milovića, koju su preneli pojedini mediji, da je u okviru redovnog sastanka predstavnika međunarodnih misija i lokalne samouprave postignut >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dogovor o izbegavanju unilateralnih akcija tokom prazničnog perioda.

„Nije nam poznato da postoji bilo kakav sporazum. Načelno nije praksa međunarodnih snaga da se angažuje sa lokalnom zajednicom na postizanju bilo kakvih sporazuma“, objasnio je on.

Novicki je podsetio da je zadatak Kfora da radi na uspostavljanju bezbednog okruženja na Kosovu, što uključuje i slobodu kretanja.

Kada to nije slučaj Kfor reaguje, ali to reagovanje, prema njegovim rečima, ne predstavlja nikakvu unilateralnu akciju, već ispunjavanje mandata.

„Sve što se juče dogodilo na redovnom sastanku jeste da je Kfor ponovo zahtevao da se obezbedi puna sloboda kretanja“, preneo je Novicki.

On je ocenio da se predstavnici lokalne samouprave očigledno nisu postarali da prenesu taj zahtev, a da taj neuspeh potvrđuje činjenica da je u sredu uveče, na barikadi u Zupču, na teritoriji opštine Zubin Potok, zaustavljen konvoj Kfora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor: Ništa se sa lokalcima nismo dogovorili

Izvor: Mondo, 22.Dec.2011

Portparol Kfora Uve Novicki demantovao je navode medija o sporazumu sa predstavnicima lokalne samouprave u vezi njihovih akcija.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.