Izborni reciprocitet za severno Kosovo?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2012, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izborni reciprocitet za severno Kosovo?

PRIŠTINA -

Vlada Kosova je saglasna da Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) organizuje parlamentarne i predsedničke izbore Srbije na Kosovu pod uslovom da organizuje i lokalne izbore Kosova ne severu zemlje, piše dnevnik Koha ditore.

Najznačajnije države u konsultaciji sa vlastima u Beogradu i Prištini pokušavaju da obezbede da OEBS vodi proces parlamentarnih i predsedničkih izbora Srbije u naseljima sa srpskom većinom.

Saglasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za to je dobijena od vlasti u Prištini ali samo pod uslovom, sa kojim su se saglasili predstavnici međunarodne zajednice, da OEBS organizuje i lokalne izbore Kosova u opštinama Zvečan, Zubin Potok, Leposavić i Severna Mitrovica koja treba da se formira na osnovu plana Martija Ahtisarija.

Opravdanje za održavanje parlamentarnih i predsedničkih izbora Srbije u naseljima sa srpskom većinom je da se omogući Srbima sa Kosova koji imaju dvostruko državljanstvo da glasaju na tim izborima, dok bi održavanje lokalnih izbora Kosova poslužilo za legitimisanje predstavnika severa zemlje kojim će početi proces rešavanja problema na severu Kosova.

Međunarodni izvori su za dnevnik izjavili da se radi na pronalaženju pravnog osnova za angažovanje OEBS-a ali i na dobijanju saglasnosti zemalja članica te organizacije da organizuje izbore na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reciprocitet izbora na severu

Izvor: Beta, 06.Apr.2012

PRIŠTINA, 6. aprila 2012. (Beta) - Vlada Kosova je saglasna da Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) organizuje parlamentarne i predsedničke izbore Srbije na Kosovu pod uslovom da organizuje i l.

Nastavak na Beta...

Srpski izbori na severu samo uz prištinske

Izvor: Mondo, 06.Apr.2012

Priština je saglasna da OEBS organizuje parlamentarne i predsedničke izbore Srbije na Kosovu ako organizuje i lokalne na Kosovu.

Nastavak na Mondo...

Mediji: OEBS organizuje izbore na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2012

NOVI SAD,BEOGRAD -..Vlada Kosova je saglasna da Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju organizuje parlamentarne i predsedničke izbore Srbije na Kosovu pod uslovom da organizuje i lokalne izbore Kosova na severu, piše dnevnik "Koha ditore"...Najznačajnije države u konsultaciji sa vlastima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.