Tahiri ratobornim izjavama čuva poziciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tahiri ratobornim izjavama čuva poziciju"

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju izjavio je danas da kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri "svojim ratobornim izjavama" obmanjuje javnost da bi sačuvala svoju ministarsku poziciju, jer joj se, kako kaže, bliži smena.

Drecun je u izjavi Tanjugu rekao da se iz albanskih političkih krugova saznaje da će Tahiri biti smenjena u najavljenoj rekonstrukciji kosovske vlade.

Kako je Drecun >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naveo Tahiri pokušava da se "dodvori" albanskoj javnosti dajući netačne izjave, poput onih u vezi sa dobijanjem pozivnog broja za Kosovo, i napadima na direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

"Ona borbom za svoje lične interese postaje ozbiljan remetilački faktor u normalizaciji odnosa, i prepreka za nastavak tog procesa", smatra Drecun.

Ipak, kako ističe Drecun, nastojanja Tahiri da sačuva svoje mesto su nerealna, jer je albansko političko vođstvo u Prištini nezadovoljno njenim ponašanjem, a da će ključnu ulogu odigrati Brisel i Vašington.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju objasnio je, povodom izjave Tahiri da će EU dodeliti Kosovu pozivni broj, da je zapravo istina da je u Briselu dogovoreno da Međunarodna telefonska unija ne prepoznaje Kosovo kao državu i da mu ni u kom slučaju neće dodeliti međunarodni pozivni broj.

On je dodao da će taj broj dodeliti Srbiji za teritoriju Kosova i da taj broj Tahiri pokušava da predstavi kao kod za posebnu državu.

Drecun smatra da se može očekivati racionalnije ponašanje Prištine u narednom periodu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drecun: Tahiri obmanjuje javnost

Izvor: Blic, 25.Sep.2016

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju izjavio je danas da kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri "svojim ratobornim izjavama" obmanjuje javnost da bi sačuvala svoju ministarsku poziciju jer joj se, kako kaže, bliži smena...Drecun je rekao da se iz albanskih političkih krugova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.