Đurić: Srbija mora da bude solidarna sa svojim narodom na KiM

Izvor: Kurir, 22.Dec.2015, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Srbija mora da bude solidarna sa svojim narodom na KiM

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posetio je danas na Staroj Planini decu iz Goraždevca i tom prilikom poručio da čitava Srbija mora da bude solidarna sa svojim narodom na KiM.

"Svima će nam doći bolji dani kada budemo solidarniji sa našim narodom na Kosovu i Metohiji. Naša svakodnevna lozinka treba da bude solidarnost i briga za drugog", rekao je Đurić pozdravljajući decu iz jedne od najvećih i najugroženijih srpskih enklava, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su često izložena traumama zbog provokacija albanskih ekstremista.

Kako je navedeno u saopštenju Kancelarije za KiM, Đurić, koji je u društvu dece obišao ski-staze na Staroj Planini, rekao je da naredne godine treba da budu obeležene pre svega brigom za najmlađe. "Najveći protivnik budućnosti Srbije je bela kuga i jedini način da se sa tim izborimo jeste da nam deca budu na prvom mestu", poručio je Đurić.

U saopštenju je istaknuto da je za decu iz Goraždevca, u tom zimskom turističkom centru, obezbeđen besplatni petodnevni boravak i rekreativni program sa iskusnim vodičima i trenerima. Petodnevni boravak petnaest učenika petog i šestog razreda Osnovne škole ''Janko Jovićević'' iz Goraždevca i njihovih razrednih starešina na Staroj Planini organizovala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa opštinom Knjaževac.

Deca iz Goraždevca će se narednih dana upoznati sa lepotama tog dela jugoistočne Srbije i obići Babin Zub, jedan od vrhova planinskog masiva Stara Planina, koji se nalazi na 1.785 metara nadmorske visine, i Zavojsko jezero. Takođe, tokom boravka na Staroj Planini planirano je učešće dece u organizovanim pešačkim turama i uživanje u zimskim sportovima.

Autor: Tanjug,Foto: Dragana Udovičić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić sa decom iz Goraždevca: Srbija mora da bude solidarna sa svojim narodom na KiM

Izvor: Blic, 22.Dec.2015

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posetio je danas na Staroj Planini decu iz Goraždevca i tom prilikom poručio da čitava Srbija mora da bude solidarna sa svojim narodom na Kosovu i Metohiji...- Svima će nam doći bolji dani kada budemo solidarniji sa našim narodom na Kosovu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.