Đukić-Dejanović: Neću raspisati opšte lokalne izbore

Izvor: Glas javnosti, 22.Feb.2012, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović: Neću raspisati opšte lokalne izbore

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da je raspisivanje lokalnih izbora definisano Ustavom i zakonom i da je realizacija tih izbora na Kosovu i Metohiji delikatna jer je delom vezana i za saradnju sa međunarodnom zajednicom.

"Činjenica je da je pitanje realizacije lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji delikatno zato što postoje i određeni segmenti Rezolucije 1244 UN koji traže saradnju sa međunarodnom zajednicom", rekla je Đukić-Dejanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za agenciju Beta.

Ona je istakla da neće raspisati opšte lokalne izbore u Srbiji zbog toga što postoji jedan broj lokalnih samouprava koje su izbore održale posle izbora u maju 2008. godine i kojima mandat traje četiri godine od konstituisanja.

Kako je navela, najveći broj lokalnih samouprava će imati izbore ovog proleća, zajedno sa parlamentarnim izborima. "Prema Ustavu Srbije imam obavezu da raspišem izbore na celoj teritoriji Republike, odnosno u svim opštinama i gradovima u kojima su se stekli uslovi za to i u kojima aktuelnim sazivima ističe četvorogodišnji mandat", kazala je predsednica Skupštine Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.