Dejanovićeva: Vrhovni komandant već 6. maja

Izvor: Blic, 23.Apr.2012, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanovićeva: Vrhovni komandant već 6. maja

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović, koja zamenjuje predsednika Republike, čestitala je danas u Leskovcu pripadnicima Vojske Srbije praznik, uverena da će vrhovnog komandanta dobiti već 6. maja.

Dejanovićeva je po završetku vojne parade u centru Leksovca, upriličene povodom 23. aprila Dana Vojske Srbije, rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je na paradi prikazano šta znači savremeno obrazovanje, znanje, veština i moderna tehnika koju srpska vojska koristi.

"Imali smo priliku da vidimo i koliko ima uslova da mir i bezbednost budu realnost naše budućnosti", rekla je Dejanovićeva.

Ona je podsetila da je 23. april izabran za Dan srpske vojske jer je to dan kada je doneta odluka o podizanju Drugog srpskog ustanka 1815. godine.

Prema njenim rečima parada je produbila sećanje na tradiciju privrženosti vojske državi i narodu, na tradiciju vezanu za srpskog vojnika koji je bio spreman da za čast otadžbine da ono što je najvrednije, a to je život.

"Uživala sam kao predsednik skupštine, svesna da ćemo uskoro imati vrhovnog komandanta, a pripadnicima srpske vojske čestitam praznik", kazala je Dejanovićeva.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.