Cvetković sa fon Sidovom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković sa fon Sidovom

BEOGRAD -

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković danas je, u razgovoru sa izvestiocem Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za situaciju na Kosovu Bjornom fon Sidovom, istakao da se Srbija zalaže za hitno uspostavljanje efikasne i kredibilne međunarodne istrage o trgovini ljudskim organima na Kosovu, u koju bi bile uključene i Ujedinjene nacije.

Premijer Cvetković je takođe naglasio da aktivnosti Saveta Evrope na KiM treba da budu nastavljene u cilju efikasne primene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << principa i standarda Saveta Evrope u domenu zaštite ljudskih, posebno manjinskih prava, vladavine prava, zaštite kulturnog nasleđa kao i da je za Srbiju jedino prihvatljivo statusno neutralno angažovanje SE na KiM, u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

Cvetković je rekao i da Srbija pridaje veliki značaj saradnji sa Savetom Evrope, čiji se programi za unapređenje standarda i reformske procese u brojnim oblastima uspešno sprovode u Srbiji, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Izvestilac PS SE sa predsednicom parlamenta

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović razgovarala je danas sa izvestiocem Komiteta za politička pitanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Bjornom fon Sidovim o situaciji na Kosmetu, u okviru priprema novog izveštaja tog evropskog tela.

Kako je saopšteno iz srpskog parlamenta, Fon Sidov je naglasio da je svestan stanja u kojem se nalaze srpska i druge nealbanske zajednice i da će to, kao i sve ostalo, pokušati da prikaže u izveštaju na najobjektivniji način.

Izvestilac političkog komiteta PS SE je, kako je saopšteno, upoznao predsednicu srpskog parlamenta sa ciljem dolaska u Srbiju i istakao da će u fokusu biti pripreme za novi izveštaj i dolazak do informacija o stanju na Kosovu i Metohiji.

Đukić Dejanović je izrazila zadovoljstvo što će Fon Sidov imati prilike da sagleda pravu situaciju, s obzirom na kontakte koje će imati i da očekuje da će stanje stvari biti na najobjektivniji način prikazano u izveštaju PS SE.

Dvodnevna poseta Beogradu

Fon Sidov boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu kako bi prikupio informacije za izveštaj o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini, navodi se u saopštenju i dodaje da će on razgovarati sa državnim vrhom Srbije, predsednicima četiri opštine na severu Kosova i Metohije i nadležnima u Prištini.

Savet Evrope je juče saopštio da bi Fon Sidov u Beogradu trebalo da se, pored predsednice srpskog parlamenta, sastane sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova, Ivicom Dačićem i Vukom Jeremićem, kao i sa ministrom za Kosmet Goranom Bogdanovićem.

Izvestilac PACE će danas u Skupštini Srbije razgovarati i sa članovima stalne delegacije srpskog parlamenta pri toj organizaciji, u sklopu pripreme izveštaja "Situacija na Kosovu", navedeno je u saopštenju republičkog parlamenta.

Sidov će se u Beogradu sastati i sa delegacijom Srbije u PACE, predsednikom Komisije za nestala lica Veljkom Odalovićem i predstavnicima nevladinih organizacija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković za hitnu istragu o trgovini organima

Izvor: S media, 19.Jan.2012

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković danas je, u razgovoru sa izvestiocem Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za situaciju na Kosovu Bjornom fon Sidovom, istakao da se Srbija zalaže za hitno uspostavljanje efikasne i kredibilne međunarodne istrage o trgovini ljudskim organima na Kosovu, u koju...

Nastavak na S media...

Cvetković: Hitna istraga o trgovini organima

Izvor: Večernje novosti, 19.Jan.2012

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković sastao se danas sa izvestiocem Parlamentarne skupštine SE za situaciju na Kosovu Bjornom fon Sidovom

Nastavak na Večernje novosti...

Bogdanović i Sidov za potpunu istragu navoda Dika Martija

Izvor: Blic, 20.Jan.2012, 10:30

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i izvestilac Komiteta za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Bjorn fon Sidov zauzeli su se za potpunu i nepristrasnu istragu navoda iz izveštaja Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji....

Nastavak na Blic...

Dačić: Što pre postići politički dogovor o Kosovu

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Jan.2012

BEOGRAD - Ministar Dačić je posebno naglasio da Srbija ima dobru saradnju s predstavnicima Saveta Evrope, kako na državnom nivou, tako i na nivou Ministarstva unutrašnjih poslova po svim linijama rada.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.