Biće još provokacija, Priština izbegava formiranje ZSO

Izvor: BKTV News, 21.Feb.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biće još provokacija, Priština izbegava formiranje ZSO

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun ocenio je danas da Priština izazivanjem serija incidenata na Kosovu i Metohiju pokušava da destabilizuje i zaoštri situaciju.

On je dodao i da Priština izbegava da realizuje formiranje Zajednice srpskih opština.

“Oni sada nameravaju da prebace težište na polje enrgetike i da tu stvore novu zamršenu situaciju, da bi ponovo izbegli priču o ZSO. Paralelno nastoje da tu priču o formiranju ZSO izvuku iz okvira >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koji je dogovoren”, navodi Drecun.

Objašnjava da je konačni dogovor bio da u implemtencionom timu budu dva predstavnika srpskog naroda sa severa i dva sa južnog Ibra i da u tehničkom dijalogu Marko Ðurić i Edita Tahiri daju saglasnost, odnosno zeleno svetlo da se počne sa izradom statuta.

“Umesto taga, Priština sada pokušava da (kosovski premijer) Isa Mustafa da zeleno svetlo za izradu statuta i da se na taj način potpuno zaobiđe Beograd iz daljeg procesa formiranja ZSO”, rekao je Drecun novinarima u parlamentu.

Predsednik skupštinskog odbora za KIM smatra da će biti još mnogo provokacija i da će Priština nastojati da oteža proces formiranja ZSO uprkos tome što Beograd čini napore da se proces normalizacije odnosa nastavi i unapredi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drecun: Opomena za SRS, neću da tolerišem bezobrazluk

Izvor: Blic, 21.Feb.2017

Članu Odbora za Kosovo i Metohiju Miljanu Damnjanoviću iz SRS danas je izrečena opomena na sednici tog skupštinskog tela, a predsednik Odbora Milovan Drecun poručuje da više neće tolerisati bezobrazluk i nekulturno ponašanje...Damnjanović trvdi da nije bilo razloga za izricanje opomene...Pred...

Nastavak na Blic...

Drecun: Biće još provokacija, Priština izbegava formiranje ZSO

Izvor: RTS, 21.Feb.2017

Predsednik skupštinskog Odbora za KIM Milovan Drecun ocenio je da Priština izazivanjem serije incidenata na Kosovu i Metohiji pokušava da destabilizuje i zaoštri situaciju, kao i da izbegava da realizuje formiranje Zajednice srpskih opština. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.