Poklanjamo karte za spektakl BALET NA LEDU!

Izvor: Svet plus, 06.Dec.2016, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklanjamo karte za spektakl BALET NA LEDU!

Spektakularni balet na ledu, sa predstavom "Labudovo jezero", u izvođenju Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga biće izveden 14.12.2016. u Sava Centru u Beogradu.

Svet Plus danas vam poklanja 2x2 karte. Budite brzi i pošaljite nam vaše ime, prezime i broj telefona u naš inbox na društvenoj mreži Facebook. i karte za ovaj do sada neviđeni događaj biće vaše. Ne propustite da i vi budete deo spektakla.

Ruski državni balet iz Sankt Peterburga koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << je osnovan 1967. godine od strane izuzetnog koreografa Konstantina Bojarskog, a koji je naslednik izuzetne tradicije škole klasičnog baleta iz Sankt Peterburga, stiže u Beograd. Na čelu Baleta se nalazi umetnčki direktor Konstantin Rasadin, koji je ruski zaslužni umetnik i bivši solista čuvenog i svetski poznatog Marinski baleta, kao i školski drug Rudolfa Nurieva.

On je učestvovao u predstavama zajedno sa Mihailom Barišnjikovim i Natalijom Makarovom. Muzički direktor i jedan od osnivača Baleta na ledu je Leo Korkhin, istaknuti ruski dirigent koji rukovodi većim brojem orkestara, uključujući i poznati Akademski simfonijski orkestar Uruženja filharmoničara iz Sankt Peterburga nazvanom po Dimitri Šostakoviču. U Baletu na ledu su u različitim periodima učestvovali višestruki svetski i evropski prvaci u umetničkom klizanju, kao i olimpijski šampioni Ljudmila Belousova, Oleg Protopopov, Aleksej Ulanov, Ljudmila Smirnova...

Oko 20 plesača imaju titule Majstora sporta Rusije zbog svojih pobeda na svim ruskim i međunarodnim takmičenjima u umetničkom klizanju.

Od 1995. godine, Balet na ledu iz Sankt Peterburga je izvođen na mnogobrojnim scenama operskih pozorišta Sve predstave se izvode pod rukovodstvom glavnog koreografa Konstantina Rasadina koji je zaslužni ruski umetnik. Ovo je prvi put u svetu da se pravi klasični balet, u klasičnim baletskim kostimima, izvodi na klizalištu koje se postavlja na samoj sceni pozorišta i opera.

U poslednjih 5 godina ova produkcija je uspešno izvedena na najboljim scenama u USA, Kanadi, Holandiji, Nemačkoj, Kini, Španiji, Koreji, Tajvanu, Grčkoj, Portugalu, Irskoj, Finskoj, Estoniji, Bugarskoj, Rumuniji, Austriji, Švajcarskoj, Južnoj Americi...a sada i u Beogradu na velikoj sceni Sava centra. O ovom, svetski poznatom, baletu su u superlativima pisali brojne ugledne novine kao što su „Los Angeles Times“, „Chicago Tribune“, „France Soir“, „The Korea Times“ i brojni drugi.
Pogledaj vesti o: Poklanjamo

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

SC: Spektakl „Labudovo jezero“ na ledu, dva izvođenja

Izvor: DANuBeogradu.rs, 06.Dec.2016

Balet „Labudovo jezero“, u izvođenju Ruskog državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga, dolazi na scenu Velike dvorane Sava centra u sredu 14. decembra. Zbog velikog interesovanja, pored planirane predstave u 21 čas, zakazana je još jedna – u 18 časova. U „Labudovom jezeru“ na ledu, pod...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.