Region

Svet

Duo 2Cellos se ove godine oprašta od publike!

Posle više od decenije zajedničkog rada duo "2Cellos" ove godine oprašta se od svoje publike. U okviru evropske turneje, koja je u toku, publika u Srbiji će imati priliku da ih poslednji put pod ovim imenom čuje na koncertu u beogradskoj Štark Areni, 23. maja.

Duo 2Cellos se ove godine oprašta od publike! Foto: Promo





Violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser, u okviru dua “2Cellos” promovisali su svojevrsni “energični” stil izvođenja moderne muzike u aranžmanima za klasične muzičke instrumente i dokazali da granice između muzičkih žanrova ne postoje.

Pesma “Smooth Criminal”, Majkla Džeksona, u njihovom izvođenju odredila je muzički pravac ovog dua, a isto tako, za kratko vreme osvojila “internet publiku” širom sveta.





“2Cellos” nastupao je sa mnogim velikanima pop, rok i klasične muzike, do sada je prikupio više od milijardu pregleda na Jutjub kanalu, a nastupi ovog dvojca beleže skoro milion prodatih koncertnih ulaznica.

U susret beogradskom koncertu, Radio televizija Srbije emitovaće dokumentarnu emisiju posvećenu ovoj “muzičkoj senzaciji”  22. maja od 20 časova na Drugom programu.







 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>